Työkokeilun kautta kohti valoisaa tulevaisuutta

Työkokeilun kautta kohti valoisaa tulevaisuutta

Päivitetty 22.5.2019

Jokainen kipinä tarvitsee syttyäkseen mahdollisuuden. Tamperelaisen K-Supermarket HerkkuDuon kauppias Kari Salmipuro pysähtyi kuuntelemaan ja avasi Marko Torkkelille polun takaisin työelämään.

K-Supermarket

Kauppias huomasi heti Markossa potentiaalin

Kun Marko Torkkeli haki työkokeilupaikkaa tamperelaisesta K-Supermarket HerkkuDuosta, kauppias Kari Salmipuro näki vuosia työttömänä olleessa Markossa heti potentiaalin.

"Näin Markossa nopeasti eräänlaisen liekin – motivaation kipinän, joka tarvitsi syttyäkseen mahdollisuuden. Tiesin, että hän oikeasti haluaa työllistyä", Kari kertoo.

Marko tekikin nopeasti vaikutuksen ja osoittautui tehokkaaksi ja luotettavaksi työntekijäksi. Työkokeilu vaihtui palkkatuetuksi määräaikaiseksi työsuhteeksi, ja nyt tavoitteena on vakinainen työpaikka.

Uusi työ tuonut päiviin rytmiä ja kaivattua tekemistä

Aiemmin pitkän uran muun muassa huoltoasemalla tehneelle Markolle uusi työ on tuonut päiviin rytmiä ja kaivattua tekemistä.

"Ehdin olla useamman vuoden työttömänä, joten kyllähän tämä hienolta tuntuu. Ei tarvitse pyöritellä peukaloitansa, kun on joka viikolle viidelle päivälle töitä. Positiivinen palaute on tuonut hyvää fiilistä", Marko sanoo.

Kari Salmipuron mielestä kauppiaan tehtävä on osaltaan kantaa yhteiskuntavastuuta ihmisten auttamisessa eteenpäin elämässä.

"Se lisää myös oman työn mielekkyyttä ja antaa onnistumisen tunteita. Markon kaltaisia helmiä on paljon – hyviä ihmisiä, jotka ovat työttömänä aivan turhaan."