Curly girl -metodi - parhaat tuotteet kiharoille marketista

Curly girl -metodi - parhaat tuotteet kiharoille marketista

Päivitetty 4.4.2022

Oletko jo kokeillut luonnollisia kiharoita korostavaa curly girl -metodia? K-Citymarketin kauneusosastolta löydät laajan valikoiman tuotteita luonnonkiharoille – hoitoaineista, naamioista ja geeleistä hiustenhoitovälineisiin.

Ovatko hiuksesi luonnostaan taipuisat tai luonnonkiharat, mutta föönaat tai suoristat niitä jatkuvasti? Asuvatko suorissa hiuksissasi ehkä salakiharat? Mitä jos antaisit omalle hiustyypillesi mahdollisuuden paljastaa itsensä ja kokeilisit supersuosittua curly girl -metodia?

Tutustu alla curly girl -hiustenhoitorutiinin perusteisiin. Jutun lopusta löydät metodiin sopivia tuotteita!

Miten curly girl -metodi toimii?

Curly girl -metodi perustuu hiusten hoitamiseen silikonittomilla (pl. vesiliukoiset silikonit), sulfaatittomilla ja alkoholittomilla tuotteilla. Tuotteissa vältetään myös muita ei-vesiliukoisia aineita sulfaattien ja silikonien lisäksi, kuten mineraaliöljyjä ja hiuksen pintaan kerrostuvia vahoja. Hiustenhoitorutiinin avulla omat luonnonkiharat saadaan esiin ja samalla hiusta autetaan voimaan paremmin ja näyttämään terveeltä ja kauniilta.

Curly girl -rutiinissa hiuksia pyritään pesemään harvemmin ja huomiota kiinnitetään erityisesti niiden kosteuttamiseen. Metodi alkaa hiusten syväpuhdistuksella ja jatkossa hiuksiin käytetään ainoastaan hoitoainetta, hiusnaamioita sekä metodiin sopivaa geeliä tai muuta muotoilutuotetta, joka ei sisällä kiellettyjä aineita. Jotkut käyttävät silloin tällöin hiusten pesuun myös niin kutsuttuja low poo -shampoita, millä tarkoitetaan silikonittomia ja sulfaatittomia tuotteita.

Hiuksia ei harjata tai kammata, lukuun ottamatta suortuvien läpikäyntiä sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Hiuksia ei niin ikään rasiteta lämpökäsittelyillä.

Metodin käyttäjien kokemusten perusteella kiharoita voi alkaa ilmaantua jopa päivissä tai viikoissa, mutta hiusten palautuminen voi etenkin pitkään jatkuneen harjaamisen, suoristamisen ja rasituksen jälkeen ottaa pidemmänkin ajan. Kärsivällisellä ja hyvällä hoidolla palkintona voi kuitenkin olla upea kiharapilvi!

curly girl 680

Curly girl -metodin ohjeet

Final wash

Niin kutsuttu "viimeinen pesu" tehdään vain kerran aloitettaessa curly girl -metodia. Final washissa hiukset pestään shampoolla tai vaikkapa suihku- tai käsisaippualla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus mutta ei silikoneja. Tuotteen sisältämä sulfaatti irrottaa hiuksiin aiemmista hoito- ja muotoilutuotteista kerääntyneet silikonit.

Tämän jälkeen otetaan käyttöön alla oleva hiustenhoitorutiini.

Co-wash eli hoitoainepesu

Final washin jälkeen hiukset pestään jatkossa pelkästään hoitoaineella. Hiukset kastellaan pesun yhteydessä ensin läpikotaisin, minkä jälkeen niihin hierotaan hoitoainetta aina päänahasta latvoihin asti ja huuhdellaan. Hoitoainetta voi käyttää reilusti.

Halutessa hiuksia voi silloin tällöin myös pestä silikonittomilla ja sulfaatittomilla low poo -shampoilla.

Condition

Hoitoainepesun jälkeen hiuksiin voi laittaa joko saman tai toisen, kosteuttavamman hoitoaineen ja antaa sen vaikuttaa hieman pidempään. Tässä vaiheessa voi myös käyttää kosteuttavaa hiusnaamiota esimerkiksi kerran viikossa. Hoitoaineen tai naamion vaikuttaessa hiuksia voi haroa ja selvittää sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Lopuksi hiukset huuhdellaan.

Leave-in conditioner

Pesun jälkeen hiuksiin laitetaan jätettävä hoitoaine. Tuote voi olla voidemainen, suihkutettava tai vaikka öljymäinen, kunhan se ei sisällä metodissa kiellettyjä ainesosia. Hoitoaine puristellaan märkiin hiuksiin.

Muotoilu

Jos kiharoille haluaa pesun ja hoidon jälkeen tukea ja muotoa, kannattaa kosteisiin hiuksiin puristella geeliä, muotovaahtoa tai muotoiluvoidetta. Nämä muodostavat hiuksiin napakan pinnan eli castin.

Hiusten kuivaus tai ploppaus

Seuraavaksi vuorossa on hiusten kuivaaminen eli niin kutsuttu ploppaus. Siinä enin kosteus kuivatetaan hiuksista asettelemalla ne puuvillaisen t-paidan sisään, joka solmitaan turbaaniksi pään päälle. Tavallista froteepyyhettä ei suositella hiusten kuivaamiseen, koska se imee liikaa kosteutta itseensä. Sopiva aika ploppaukseen omille kiharoille löytyy kokeilemalla. Ploppauksen jälkeen hiukset voi ilmakuivata tai käyttää diffuuserilla varustettua hiustenkuivaajaa haalealla lämpötila-asetuksella.

Scrunch out the Crunch eli SOTC

Viimeisessä vaiheessa, kun hiukset ovat kuivuneet, geelin tai muun muotoilutuotteen tekemä "kuori" pehmennetään kiharoista. Puristele hiukset pehmeiksi tai käytä kevyesti harvaa kampaa - älä käytä harjaa.

Hiuksia ei harjata lainkaan pesujen välissä, mutta kiharoita voi freesailla vaikka veden kanssa puristelemalla. Freesaukseen sopii hyvin myös esimerkiksi XZ Muumi Selvityssuihke!

curly girl muumisuihke 680

Curly girl -metodiin sopivat tuotteet

Curly girl -hiustenhoitorutiinissa käytetään final washia lukuun ottamatta tuotteita, joissa ei ole:

  • Alkoholia
  • Sulfaatteja
  • Silikoneja
  • (Muita ei-vesiliukoisia ainesosia)

Curlsbot.com-sivustolla voi kätevästi tarkistaa tuotteen soveltuvuuden metodiin syöttämällä sinne tuotteen ainesosaluettelon eli INCI-listan.

Keräsimme alle joitain K-Citymarketien kauneusosastoilta löytyviä curly girl -metodiin soveltuvia tuotteita. Suurin osa tuotteista on tilattavissa kätevästi myös K-Ruoka-verkkokaupasta. Tuotteiden valikoimat vaihtelevat kaupoittain ja osa tuotteista on saatavilla myös K-Supermarketeista ja K-Marketeista.

Final wash -tuotteet

Low poo -shampoot

Hoitoaineet

Hiusnaamiot

Geelit ja muotoilutuotteet

Välineet hiusten hoitoon

Curly girl -metodin käyttäjät suosittelevat muun muassa seuraavia välineitä hiustenhoitoon:

  • Harvapiikkinen kampa
  • Pirkka kestopussi pellavansiemengeelin eli psg:n siivilöintiin
  • Kangaspäällysteiset eli hiusdonitsimaiset "puhelinlankaponnarit"
  • Hiustenkuivaaja diffuuserilla
  • T-paidat ploppaukseen
  • Mikrokuitupyyhe, -turbaani tai -myssy ploppaukseen

Tuotevinkit valmistajilta sekä Curly Girl Suomi -ryhmästä.