Hiustenhoidon ABC – onnistu oikeilla tuotteilla!

Hiustenhoidon ABC – onnistu oikeilla tuotteilla!

Julkaistu 14.11.2022

Hiusten kuntoon voi vaikuttaa oikeilla hoitorutiineilla ja sopivilla tehohoidoilla. Nappaa tästä L'Oréal Parisin vinkit ja löydä sopivat tuotteet K-Citymarketin kauneusosastolta!

1. Puhdista shampoolla

Terve hius pääsee kasvamaan puhtaasta ja hyvinvoivasta hiuspohjasta, joten pidä tukka puhtaana. Levitä shampoo hyvin kosteisiin hiuksiin ja erityisesti hiuspohjaan. Hiero kevyesti, vaahdota ja huuhtele. Shampoo kannattaa valita aina ensisijaisesti päänahan tarpeet edellä, mutta esimerkiksi värjätyille hiuksille on fiksua valita värjättyjen hiusten tuote, jotta värin kiilto säilyy pitkään.

Tuplapesu Eikö tullut puhdasta tunnetta? Toista shampoopesu ja huuhtelu kahdesti. Ensimmäinen pesu poistaa epäpuhtauksia ja toisella kerralla shampoo pääsee vaikuttamaan hiuksiin ja hiuspohjaan. Hiuspohjaa kannattaa myös hieroa shampoota levittäessä, sillä hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja vaikuttaa mm. hiusten kasvuun.

Syväpuhdistava shampoo Hiukset kannattaa pestä vähintään kerran kuussa myös syväpuhdistavalla shampoolla. Erityisesti muotoilutuotteet kerääntyvät helposti hiustuppeen ja hiusten pituuksiin, jolloin tukka tuntuu helposti lattealta, elottomalta ja likaantuu nopeasti pesun jälkeen. Syväpuhdistava shampoo tuo tukkaan ilmavuutta ja auttaa hoitavia ainesosia imeytymään paremmin.

LOP FI HAIRCARE banner 1 680x310px

2. Silota ja hemmottele hoitotuotteilla

Hoitoaine Jokainen hiuslaatu hyötyy hoitoaineesta, joten älä jätä sitä rutiinistasi. Hoitoaine tekee hiuksista helpommin kammattavat sulkemalla hiuksen rakenteen, jolloin hiukset tuntuvat sileiltä ja pehmeiltä. Valitse hoitoaine hiuslaatusi ja etenkin latvojen kunnon mukaan. Jotta hoitoaine ehtii vaikuttaa, levitä sitä pestyjen, pyyhekuivien hiusten pituuksiin ja huuhtele.

Hiusnaamio Kun hiuksesi ja hiuspohjasi kaipaavat intensiivisempää tehohoitoa ja hemmottelua, korvaa hoitoaine hiusnaamiolla. Levitä naamio shampoopesun jälkeen kauttaaltaan pyyhekuiviin hiuksiin. Anna vaikuttaa 2–5 minuuttia ja huuhtele.

Vinkki: Garnier Fructis Hairfood -hiusnaamioita voit käyttää pre-shampoona, hoitoaineena, hiusnaamiona tai leave in -tuotteena.

Wonder water Sileämmät, kiiltävämmät ja takuttomat hiukset vain 8 sekunnissa? Kyllä kiitos! Ujuta rutiiniisi mukaan wonder water, joka tekee taikojaan suihkussa. Levitä hiustenpesun jälkeen nestemäinen hoitoaine kosteisiin hiuksiin, hiero 8 sekuntia ja huuhtele. Voit käyttää sitä yksin tai tavallisen hoitoaineen rinnalla jopa kolme kertaa viikossa.

Vinkki: Kokeile värjätyille hiuksille Elvital Color Vive 8 Second Wonder Wateria ja pitkille hiuksille Elvital Dream Length 8 Second Wonder Wateria.

LOP FI HAIRCARE banner 2 680x310px

3. Täydennä tarpeisiisi sopivilla tehohoidoilla

Hiuksiin jätettävä hoitosuihke tai -seerumi Nestemäinen hoitoainesuihke tai suihkutettava seerumi on täydellinen apu hiusten nopeaan elvytykseen ja selvitykseen. Suihkuta kuiviin tai kosteisiin hiuksiin pakkauksen ohjeen mukaan, älä huuhtele.

Vinkki: Kuiville hiuksille täydellinen Elvital Extraordiany Oil Sublime Detangle -hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke tekee hiuksista silkinpehmeät, kiiltävät ja helpommin selvitettävät. Suihkuta kuivien tai kosteiden hiusten pituuksiin ja latvoihin.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine Kun hiuksesi kaipaavat intensiivisempää hoitoa ja ravitsemista, kokeile voidemaista, hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Levitä kuivien tai kosteiden hiusten pituuksiin pakkauksen ohjeen mukaan, älä huuhtele.

Vinkki: Elvital Extraordinary Oil Oil-in-cream -öljyvoide antaa hiuksille myös lämpösuojan.

Hiusöljy Kun haluat kiiltoa ja pehmeyttä, levitä hiusöljyä kosteiden hiusten pituuksiin. Lämpösuojaa saat levittämällä öljyn pyyhekuiviin hiuksiin ennen muotoilua. Hiusöljy on täydellinen myös viimeistelyyn – levitä pieni määrä kuiviin hiuksiin silottamaan irtohiuksia ja antamaan kiiltoa. Vinkki: Matkakokoinen Extraordinary Oil -hiusöljy on monikäyttöinen luottotuote reissussa.

Kuivashampoo Kuivashampoo tekee hiuksista välittömästi raikkaat ja kevyen tuntuiset shampoopesujen välissä. Ravista pulloa ennen käyttöä ja suihkuta 30 cm etäisyydeltä erityisesti hiusten tyveen. Anna vaikuttaa 2 minuuttia ja harjaa hiukset huolellisesti.

Kokeile rohkeasti, niin löydät juuri omiin hiuksiisi ja mieltymyksiisi sopivat tehohoidot. Vaikka niiden käyttö on helppoa, muistathan aina lukea käyttöohjeet pakkauksesta.

Tutustu Elvital-, Respons- ja Fructis-sarjojen tuotteisiin osoitteissa www.lorealparis.fi ja www.garnier.fi