Harmailla vai ilman?

Harmailla vai ilman?

Julkaistu 29.7.2019

Lue parhaat vinkit harmaiden hiusten hoitoon, värjäykseen ja ylläpitoon.

Iän karttuessa moni meistä harmaantuu, kun väripigmentin tuotanto hiuksen juuressa loppuu. Harmaantuminen on prosessina meillä kaikilla usein samanlainen, mutta sen nopeus voi vaihdella. Joillain ensimmäiset harmaat ilmestyvät ohimoille jo 30-vuotiaana, toiset taas harmaantuvat vasta kuusikymppisenä.

Harmaantumisen myötä, myös hiusten rakenne voi muuttua kovaksi ja lasipintaiseksi. Kovan ja lasimaisen hiuksen värjääminen on haasteellisempaa. Harmaa hius voi olla myös normaalia kuivempi ja hauraampi, jolloin ne tarvitsevat osakseen hellempää hoitoa. Miten harmaita hiuksia kannattaa hoitaa tai värjätä? Tässä muutama vinkki.

Värillä on väliä

Jos haluat peittää harmaita rasittamatta hiuksia kuitenkaan liikaa. Valitse hiusvärisi huolella. Juuri pestyt ja hoitoaineella käsitellyt hiukset saattavat hylkiä väriä, joten hiusten olisi hyvä antaa olla pesemättöminä pari kolme päivää ennen värin levittämistä. Jos et halua värjätä koko päätä, huomaamattoman lopputuloksen voit saavuttaa raidoilla ja osavärjäyksellä.

Kun haluat 100 %:sta harmaiden peittävyyttä, valintasi on L'Oréal Paris Excellence Creme –hiusväri. Sen ainutlaatuinen koostumus suojaa ja vahvistaa hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa kolmivaiheisesti. Pakkauksessa on mukana suojaava seerumia sisältävä värivoide, värjäyksen jälkeen käytettävä shampoo, joka puhdista tuotejäämät hiuspohjasta hellävaraisesti sekä värjäyksen jälkeen hiuksia ravitseva hiusnaamio.

Jos taas haluat värjätä hiuksia hieman luonnollisemmin ja hellävaraisemmin, mutta peittää näkyvän juurikasvun, nappaa kaupan hyllyltä L'Oréal Paris Age Perfect by Excellence -kestoväri. Väri peittää harmaat kerroksittain, mutta ei jätä näkyvää juurikasvua. Hiukset näyttävät täyteläisimmiltä ja paksummilta.

Korostusta ja kiiltoa kaipaaville

Voit korostaa ja ylläpitää harmaita hiuksiasi ja kirkastaa niiden sävyä Elvital Color Vive Purple –sarjan hopeashampoolla ja –hiusnaamiolla. Violetteja väriaineita sisältävät Elvital Color Vive Purple –tuotteet tehohoitavat hiuksia, kirkastavat niiden väriä ja neutralisoivat keltaisia ja oransseja sävyjä. Tulokset näkyvät jo ensimmäisen pesun jälkeen. Käytä hopeashampoota ja -hoitoainetta kerran viikossa normaalin hiustenhoitorutiinin lisäksi.

fiiliskuva tuotteilla Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Nopea apu harmaiden peittoon

Kun kaipaat nopeaa apua harmaiden häivyttämiseen tai väliaikaista peittoa, kokeile L'Oréal Paris Magic Retouch -tyvisävytettä. Kätevä, suihkutettava sävyte peittää harmaan tyvikasvun hetkessä ja sulautuu täydellisesti hiustesi sävyyn. Sävyte kestää hiuksissa seuraavaan shampoopesuun asti. Ravista tuote ensin huolella ja suihkuta tyveen noin 10¬–15 cm etäisyydeltä.

Piristystä juhlalookiin ja hopeakuontaloon

Harmaat hiukset ovat vaaleutensa ansiosta täydellinen pohja pienille värikokeiluille. Kun haluat piristystä arkeen tai pientä nostetta juhlalookiin, voit kokeilla suihkutettavia hiusvärejä, kuten L'Oréal Colorista Spray. Sen avulla vaihdat hiusvärisi hetkessä. Sprayn avulla voit halutessasi värjätä vain tietyn osion tai vaikka kaikki hiukset.