Suojassa auringon alla – näin suojaat ihon auringolta

Suojassa auringon alla – näin suojaat ihon auringolta

Päivitetty 3.6.2021

Auringosta saa nauttia, mutta se kannattaa tehdä fiksusti. Modernit aurinkosuojatuotteet eivät ole paksuja tai tahmeita. Lue vinkit, kokeile ja ihastu!

Millainen aurinkovoide kannattaa valita?

Niin miellyttävä, että sitä tulee käytettyä päivittäin! Aurinkovoidetta tarvitaan myös arjessa, ei vain rantalomilla. Valitse tuote, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Suojakertoimen on hyvä olla Suomessakin korkea eli 30–50. Lisää voidetta päivän mittaan. Muista, ettei mikään tuote anna täydellistä suojaa.

Millainen aurinkosuoja sopii meikin alle?

Valitse kasvoille aina kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja. Vartalon aurinkovoide voi tukkia ihohuokoset. Ohut kasvojen aurinkovoide imeytyy nopeasti eikä rullaa meikin alla. Myynnissä on nyt myös päivävoiteita ja meikinpohjustajia, joissa on suojakerroin. Sopiva annos aurinkovoidetta kasvoille on teelusikallinen kerralla.

Miksi iho on niin tärkeä suojata päivittäin?

UV-säteet paitsi polttavat ihoa ja voivat aiheuttaa ihosyöpää myös vanhentavat ihoa ennen aikojaan. Aurinko kuivattaa, rypistää ja veltostuttaa ihoa. UVA-säteet läpäisevät myös ikkunat, joten voit tarvita suojaa myös sisätiloissa.

Kokeile näitä tuotteita: