Tee helppo smokey eyes -meikki

Tee helppo smokey eyes -meikki

Julkaistu 15.10.2019

Utuiset sumusilmät henkivät 1980-lukua ja meikki on helppoakin helpompi toteuttaa, sillä monimutkaisia varjostuksia ei tarvita. Lopputulos on luonnollinen ja läpikuultava.

1.

Meikin lähtökohta on kuulas ja kosteutettu iho. Levitä puhtaalle iholle ennen meikkausta kosteusvoidetta tai hoitoöljyä. Taputtele ylimääräinen kerros voidetta poskipäiden korkeimpaan kohtaan. Se tuo kasvoille lisää meikissä tarvittavaa kiiltoa.

2.

Sipaise silmäluomiin pieni määrä silmämeikinpohjustajaa ja/tai kevyesti puuteria. Sudi liikkuvalle luomelle pohjustukseksi ohuelti vaaleansävyistä, kevyesti hohtavaa luomiväriä ja häivytä luomivakoon. Levitä seuraavaksi liikkuvalle luomelle kevyellä kädellä vaalean- tai keskiruskeaa luomiväriä. Meikki näyttää kolmiulotteiselta, kun vaalea luomiväri hohtaa valopisteenä luomen keskivaiheilla. Jätä siis se kohta meikkaamatta tai levitä väriä päälle vain ohuelti.

3.

Häivytä ruskeaa luomiväriä kohti kulmakarvoja vähän kerrallaan. Meikki saa yltää kulmiin saakka, mutta varo, ettei väriä tule liikaa etenkään aivan kulmien alle. Levitä luomiväriä myös silmien alle ja häivytä reunat puhtaalla siveltimellä. Lisää sen jälkeen tummanruskeaa tai mustaa luomiväriä varovasti aivan alaripsien rajaan ja häivytä. Vinkki! Jos luomiväri karisee siveltimestä poskipäille, kopauta siveltimestä enimmät värit vaikkapa lavuaarin reunaa vasten ennen levittämistä.

4.

Piirrä alaripsien sisäpuolelle rajaus mustalla silmämeikkikynällä. Yläluomia ei tarvitse rajata, mutta halutessasi piirrä rajaus yläripsien sisärajaan kohottamalla luomea varovasti sormella. Tämä kikka saa myös ripset näyttämään tuuheammilta! Jatka rajausta silmän sisänurkkaan asti. Sudi ylä- ja alaripsiin tuuheuttavaa ripsiväriä pari kolme ohutta kerrosta. Jos ripsesi ovat piikkisuorat, taivuta ne ennen ripsivärin laittamista. Taivutus avartaa katsetta.

5.

Putsaa tarvittaessa poskille karissut luomiväri ja levitä iholle ohutta, valonhohtoista meikkivoidetta siveltimellä tai meikkisienellä. Lisää tarvittaessa peitevoidetta nenänpieliin, silmänalusiin ja muihin punertaviin tai sinertäviin kohtiin. Puuteria ei tarvita lainkaan, mutta jos haluat käyttää sitä, sipaise vain aavistus esimerkiksi nenänpieliin ja kulmakarvojen väliin.

6.

Viimeistele muotoilemalla kulmakarvat kulmavärillä ja sivele huuliin huulirasvaa tai -kiiltoa. Lisää hieman poskipunaa poskipäille ja taputtele sen jälkeen poskipäiden korkeimpaan kohtaan, nenänvarteen ja kulmaluille valoa heijastavaa highlighteria. Sen voi korvata myös rasvaisella kosteus- tai hoitovoiteella.

smokey eyes meikki 2019 tuotteet 680x680

Tuotteet K-Citymarketista: L'Oréal Paris´n False Lash Bambi Eye -ripsivärisävy 01, Lumenen Luminous Shine Kosteuttava ja täyteläistävä huulikiiltosävy Pale Honey, L´Oréal Paris´n Glow Chérie -hohdevoidesävy 01, Max Factor Brow Revival -kulmavärisävy 003 ja Max Factor Smoky Eye Drama Kit 2-in-1 -paletti Lavish Onyx.