Tuottaako huulipunan valinta pulmia? Näillä vinkeillä löydät oman värisi

Tuottaako huulipunan valinta pulmia? Näillä vinkeillä löydät oman värisi

Päivitetty 11.11.2022

Kun huulipunavalinta menee nappiin, sitä tekee mieli käyttää usein. Muista nämä asiat, kun etsit uutta luottopunaa.

Muun muassa ihon pohjasävy, huulten ominaisväri ja meikkaustyyli vaikuttavat huulipunan valintaan. Kun valitset punaa, vertaile saman värin eri vivahteita rinnakkain. Näin erotat esimerkiksi sen, taittaako sävy kylmään vai lämpimään.

Klassinen punainen

Sopiva punaisen sävy löytyy jokaiselle. Ota huomioon ihosi sävy: viileälle sopii viileä vivahde, lämpimälle lämmin. Raikas puhtaanpunainen on nappivalinta useimmille. Klassinen punainen huulimeikki on kauneimmillaan, kun teet sen huolellisesti. Käytä rajauskynää tai ainakin rajaa huulet huulipunan ja siveltimen kera.

Muista, että rohtuneet huulet ja näyttävä väri ovat huono yhdistelmä. Kuori tarvittaessa huulesi hellävaraisesti ja anna huulirasvan vaikuttaa hetki ennen punan levittämistä.

huulipuna punainen 680

Hehkuvanpunainen Milani Color Fetish The Flora Collection -huulipunasävy Poppy.

Pirteä koralli

Korallin- ja oranssinsävyinen huulipuna on kuin C-vitamiinia meikin muodossa. Todella räväkkä vivahde menee jopa asusteesta. Testaa vaikkapa kokoharmaata asua ja oranssia huulipunaa.

Mikäli räväkkä väri tuntuu liian rohkealta, valitse pastellisen persikkainen sävy.

Vinkki! Keltaiseen taittavat sävyt ovat upeimmillaan silloin, kun hymysi on valkoinen. Jos värin sopivuus mietityttää, kokeile reippaasti pinkkiin vivahtavaa korallin sävyä.

huulipuna koralli 680

Korallin sävy upeimmillaan! L’Oréal Paris Glow Paradise -huulipunasävy Apricot Desire.

Hillitty nude

Jos olet sitä mieltä, ettei nude sovi sinulle, et ole vain löytänyt oikeaa sävyä. Nude ei tarkoita vain vaaleaa beigeä vaan myös hentoja persikan ja pinkin vivahteita. Vältyt tasapaksulta vaikutelmalta, kun sävy erottuu meikkivoiteestasi.

Muista, että huultesi oma sävy vaikuttaa siihen, miltä lopputulos näyttää. Tummahuulisen ei kannata valita kovin vaaleaa sävyä, sillä huulten oma sävy paistaa helposti punan alta.

huulipuna NUDE 680

Lämmin nudesävy & superkestävä koostumus. Max Factor Lipfinity -huulipunasävy Always Delicate.

Retro ruskea

Ruskeat ja punaruskeat huulipunat ovat taas huippumuodikkaita. 1990-luvulla ruskean punan parina oli mattaiho. Modernimpi ja raikkaampi look syntyy, kun teet kuulaan pohjameikin ja käytät valoa heijastavia korostustuotteita. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että ruskea on viitseliäiden meikkaajien sävy.

Jos tummanruskea puna arveluttaa, testaa läpikuultavaa vaaleanruskeaa sävyä. Ruskea on muodikas myös rajausvärinä. Valitse pari astetta huulipunaa tummempi sävy ja viimeistele häivyttämällä rajausta siveltimellä. Näin vaikutelma pehmenee.

huulipuna ruskea 680

Lämpimän punaruskea IsaDora Perfect Moisture -huulipunasävy Cranberry.

Räväkkä fuksia

Pinkki pohjasävy raikastaa hymyn ja piristää koko olemuksen. Usein kuulee, että fuksia sopii etenkin viileän ihonsävyn pariksi. Vivahteita on tarjolla kuitenkin joka lähtöön, joten sopiva sävy löytyy kaikille. Jos ihosi on lämpimänsävyinen, valitse mahdollisimman lämmin fuksia.

Mitä sähäkämmän sävyn valitset, sitä kevyempi muu meikki saa olla.

huulipuna fuksia 680

Eli ei liian räikeä, ei liian pliisu. Maybelline Color Sensational Made For All -huulipuna, sävy Fucshia For Me.

Vinkki! Jos huulipunaostoksilla tuli huti, ryhdy oman elämäsi meikkitaiteilijaksi ja kokeile sävyjen sekoittamista. Yhdistä kaksi pientä värinokaretta, sekoita toisiinsa ja levitä siveltimellä.

Kaipaatko lisää apuja punan valintaan? Tee hauska testi ja selvitä, mikä on oma sävysi.