Koti ja hyvä olo
Nauti auringosta turvallisesti

Nauti auringosta turvallisesti

Auringolta suojautuminen on tärkeää kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Aurinkosuojatuotteita on markkinoilla eri muodoissa, kevyemmistä geeleistä ja emulsiovoiteista paksumpiin rasvoihin ja öljyihin.

Valitse oikea suojakerroin

Tehokkaan aurinkosuojavoiteen tulisi antaa suoja UVA- että UVB-säteitä vastaan. Suojakerroin valitaan oman ihotyypin ja käyttötilanteen (vuorokaudenaika, vuodenaika sekä paikka) mukaan. Normaalille iholle suositellaan kotimaassa suojakerrointa 15, mutta suojakertoimen on oltava korkeampi herkkäihoisilla tai etelän aurinkoon matkustettaessa. Muista, ettei korkeampia suojakertoimia kuitenkaan ole tarkoitettu auringossa olon turhaan pitkittämiseen.

Suojaa lasten iho huolellisesti

Paras suoja lasten herkälle iholle ovat kevyet ja ilmavat vaatteet. Vauvoja ja pikkulapsia ei pidä altistaa auringon säteilylle. Lasten aurinkovoiteissa on joko pelkästään fysikaalinen suoja tai fysikaalisen ja kemiallisen suojan yhdistelmä. Aurinkosuojatuotetta tulee levittää

Oikein käyttämällä varmistat voiteen suojatehon

Aurinkosuojavoidetta kannattaa levittää iholle riittävän paksu kerros noin puoli tuntia ennen aurinkoon menoa, jotta se ehtii imeytyä kunnolla. Suojavoidetta kannattaa lisätä vähintään yhden-kahden tunnin välein ja aina uimisen jälkeen, vaikka tuote olisikin vedenkestävä.

Helposti mukana kuljetettavalla aurinkovoidepuikoilla on kätevä lisätä suojaa herkästi palaville ihoalueille, kuten huulille, nenänvarteen ja korvanlehdille. Rasvaisemmalle iholle on paras valita öljytön aurinkosuojavoide. Muista ihon puhdistus ja kosteutus heti auringonoton jälkeen, näin voit nauttia auringon hellimästä hipiästäsi pidempään. After sun -tuotteet rauhoittavat ja viilentävät ihoa.

Muista myös hiusten suojaus joko päähineellä tai aurinkosuojatuotteilla sekä silmien suojaus aurinkolaseilla.

Uusi sesonki, uudet tuotteet

Aurinkosuojavoiteet ovat yhden sesongin tuotteita, sillä pakkausta availtaessa ja kuumuudelle altistuessaan niiden käyttöikä lyhenee. Tuotteen säilyvyys avaamisen jälkeen ilmoitetaan pakkauksessa kuukausina.

Katso myös Pirkka.fista hyvinvointibloggaaja ja kosmetologi Katja Kokon vinkit auringolta suojautumiseen.