Maailman eläinten päivää vietetään 4.10.

Maailman eläinten päivää vietetään 4.10.

Päivitetty 7.10.2022

Maailman eläinten päivää vietetään joka vuosi 4.10. Tästä päivästä starttaa myös Eläinten viikko, jolloin Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY muistuttaa eläinten hyvästä kohtelusta. Miten sinä huomioit eläinystävää?

Jokainen lemmikinomistaja tietää, että karvaista kaveria halutaan toisinaan hemmotella samoin kuin muitakin perheenjäseniä. Vuosittain 4.10. vietettävä Eläinten päivä on erinomainen hetki tähän. Eläinten omalla päivällä halutaan kunnioittaa eläimiä ja muistuttaa niiden hyvästä kohtelusta. Päivämäärä valittiin alkujaan Fransiskus Assisilaisen muistopäivän mukaan, sillä hän on eläinten suojeluspyhimys. Nykyisin Eläinten päivää vietetään kuitenkin maailmanlaajuisesti, uskonnosta riippumatta. 

Eläinten päivästä alkaa myös Eläinten viikko, jota vietetään 4.-10.10. Suomessa Eläinten viikkoa vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1959. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY järjestää vuosittain teematapahtumia sekä tuottaa opetusmateriaalia Eläinten viikkoon liittyen.

Kivaa karvaisille kavereille

Lemmikin hyvinvointi edellyttää jatkuvaa hoitoa ja huolenpitoa, mutta eläinystäväsi antaa saamansa rakkauden takaisin moninkertaisena. Asusti kotonasi sitten koira, kissa tai hamsteri, K-Citymarketista löydät kattavan valikoiman tuotteita eri lemmikeille; ruokia sekä tarvikkeita turkinhoitotuotteista leluihin, pantoihin ja jyrsijöiden suolakiviin.

Kuten ihmiset, myös eläimet nauttivat hyvästä ja ravitsevasta ruoasta. Laadukkaat koiranruoat, kissanruoat sekä muiden eläinten ruoat pitävät lemmikit hyvässä kunnossa. Lemmikilläkin saa olla joskus herkkupäivä; siksi K-Citymarketista saa myös erilaisia herkkupaloja koirille ja kissoille

Lokakuu on syyssateiden aikaa, ja Eläinten päivän lenkkihetkikin vietetään ehkä hieman koleassa ulkoilukelissä. Meiltä saat varta vasten lemmikin pesuun kehitellyt shampoot ja harjat, jotta pehmoturkkisen ja puhtoisen silmäterän hellittely olisi mukavampaa. Katso erilaiset koirien tarvikkeet ja kissojen tarvikkeet.