Koti ja hyvä olo
Guppyfriend-pesupussi suodattaa mikromuovin

Guppyfriend-pesupussi suodattaa mikromuovin

Guppyfriend on maailman ensimmäinen mikromuovia suodattava pesupussi. Se saa kerättyä talteen jopa 99 % vaatteista irtoavasta mikromuovista ja kuiduista.

Mikromuovit ovat haitta ympäristölle

Mikromuovit ovat ympäristöhaitta, johon on hiljattain herätty laajalti. Mikromuovia päätyy luontoon ja vesistöön muun muassa tien pinnoilta ja auton renkaista sekä suuremman muoviroskan hajotessa. Pieniä, lähes näkymättömiä mikromuovikuituja irtoaa myös, kun pesemme keinokuitutekstiilejä, kuten teknisiä urheiluasuja sekä fleece- ja softshell-vaatteita. Jätteidenkäsittelylaitokset eivät pysty suodattamaan pieniä mikromuoveja, joten ne päätyvät pesukoneista lopulta jokiin ja valtameriin.

Pesupussi kerää mikromuovin

Hyvä tapa estää kuitujen ja mikromuovien pääsy vesistöihin on pestä keinokuitutekstiilit Guppyfriend-pesupussissa. Guppyfriend on maailman ensimmäinen mikromuovia suodattava pesupussi. Se saa kerättyä talteen jopa 99 % vaatteista irtoavasta mikromuovista ja kuiduista. Pesupussin saumoista mikromuovi ja kuidut on helppo kerätä pesun jälkeen ja hävittää sekäjätteen mukana.

Pussin pehmeä pinta vähentää kuitujen irtoamista, joten Guppyfriend-pesupussilla säästää paitsi luontoa myös vaatteita. Guppyfriendiä käytetään tavallisen pesupussin tavoin: se täytetään maksimissaan puolilleen ja laitetaan pesukoneeseen muun pyykin kanssa. Katso videolta miten Guppyfriend toimii.

Oman Guppyfriend-pesupussin voit ostaa K-Citymarketista. Lisää tietoa K-ryhmän toimista muovin vähentämiseksi: kesko.fi/muovi