Koti ja hyvä olo
Koululaisen tekniikka syksyllä 2020

Koululaisen tekniikka syksyllä 2020

Näppärä kannettava ja laadukkaat kuulokkeet tekevät opiskelusta ja vapaa-ajasta kivempaa. Katso syksyn suosikkituotteet!

K-Citymarketista löydät monipuolisen valikoiman kannettavia tietokoneita, tulostimia, pelitarvikkeita sekä muita tietokonetarvikkeita.

VerkkokauppaanButton

Kannettavat kouluun ja vapaa-aikaan

Tietokonetta hankkiessa on hyvä miettiä millaiseen käyttötarkoitukseen kone on tulossa. K-Citymarketista löydät hyvän hinta-laatusuhteen omaavia edullisia tietokoneita.

Kevyt ja kätevä HP Stream 14-ds0000 14" kannettava tietokone on sopiva valinta ensimmäiseksi tietokoneeksi. Laitteen mukana tulee vuoden lisenssi Office 365 –ohjelmistoon.

Lukiolaiskoneeksi hyvin soveltuvassa HP 15-db1019no kannettavassa on tarkka Full HD LED –näyttö, Ryzen 3 –suoritin sekä 8 Gt:n keskusmuisti. Kone käynnistyy nopeasti ja 512 Gt SSD-levyssä riittää hyvin tallennustilaa.

Perinteisen pöytäkoneen korvaajaksi sopii mainiosti Lenovon 330-17AST 17,3” näytöllä varustettu kannettava. Isolta näytöltä on mukava hoitaa arjen askareet kuten pankkiasiat ja muu surffailu.

Katso kaikki kannettavat tietokoneet ›

HP 15-db1019no 15,6" kannettava tietokone - kuva

HP 15-db1019no 15,6" kannettava tietokone

Katso lisää ›

Hp Stream 14-ds0000 14" kannettava tietokone - kuva

Hp Stream 14-ds0000 14" kannettava tietokone

Katso lisää ›

HP 255 G7 8Gt 15,6'' kannettava tietokone - kuva

HP 255 G7 8Gt 15,6'' kannettava tietokone

Katso lisää ›

Lenovo Ideapad 330-17AST 17,3'' kannettava tietokone - kuva

Lenovo Ideapad 330-17AST 17,3'' kannettava tietokone

Katso lisää ›

Laitteet opiskeluun ja etätöihin

Lukiolaisen tietokonetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan: laitteen fyysiseen painoon, näytön kokoon, akunkestoon, ominaisuuksiin sekä sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa käytettävän Abitti-ohjelman vaatimuksiin.

Akunkestoon kannattaa panostaa, sillä koulurepusta saa hieman painoa pois, jos laitteen laturin voi jättää kotiin ja sen akku kestää esimerkiksi 8-10 tuntia. Painoon vaikuttaa pääasiassa laitteen runko ja näytön koko: 14-tuumaiset ovat suosituimpia vaihtoehtoja paljon konettaan mukana kuljettavalle käyttäjälle ja 17,3-tuumainen malli hankitaan yleensä pääasialliseksi pöytäkoneen korvaajaksi kotiin. 15,6-tuumaiset ovat hieman isompia kuin 14-tuumaiset, mutta näissä koneissa on näppäimistön oikeassa reunassa erillinen numeronäppäimistö, joka on mm. matematiikan tehtävissä erinomainen lisä. Mitä suurempi näyttö tietokoneessa on, sitä painavampi laite on. Laitteen koon kasvaessa sen liitännät kuitenkin monipuolistuvat huomattavasti. Lukiolaisen kannattaa siis varautua hankkimaan erillinen adapteri lisäliitännöille, jos valitsee 14-tuumaisen tai sitä pienemmän laitteen.

Lopuksi on hyvä tarkistaa myös yhteensopivuus Abitti-ohjelman kanssa. K-Citymarketin valikoimassa olevat Lenovo ja HP - tietokoneet ovat valmistajan puolesta testattu yhteensopiviksi Digabi-käyttöjärjestelmän ja Abitti-ohjelman kanssa. Huomaa kuitenkin että osa malleista saattaa tarvita langatonta verkkoa varten erillisen Wi-Fi–adapterin. Esimerkiksi TP Link AC-600 Wi-Fi-adapteri on tällöin hyvä ratkaisu. Ohuimmista tietokonerungoista voi puuttua myös langallisen verkon ethernet–liitäntä, jolloin suosittelemme TP Link UE300 RJ45 adapteria. Abitti-ohjelmaan julkaistaan myös päivityksiä jolloin yhteensopivuustilanne voi muuttua. Lisätietoa löydät sivuilta www.abitti.fi.

Lukiolaiselle hyödyllisiä hankintoja ovat myös langaton tai langallinen hiiri, mukana kulkeva hiirimatto, muistitikku, läppärisleeve ja headset-kuulokkeet.

Etätyötä tehdään nyt ennätyspaljon, joten myös tarve kotona tulostamiseen on lisääntynyt. Ajoittaiseen kotitulostamiseen sopii hyvin edullinen Canon Pixma TS3150 -tulostin. Aktiivisempaan tulostamiseen kannattaa harkita Epson Ecotank ET-2726 –mallia, jonka mustesäiliöt täytetään edullisilla ja riittoisilla mustepulloilla. Tämä säästää tulostuskustannuksia huomattavasti. Etäpisteen työergonomiasta kannattaa pitää huolta ja hyvä näyttö sekä hiirimatto parantavat työskentelymukavuutta.

Katso kaikki oheislaitteet ja muut tietokonetarvikkeet ›

Canon Pixma TS3150 monitoimitulostin musta - kuva

Canon Pixma TS3150 monitoimitulostin musta

Katso lisää ›

Epson EcoTank ET-2720 monitoimitulostin musta - kuva

Epson EcoTank ET-2720 monitoimitulostin musta

Katso lisää ›

Samsung S24F352 24" Full HD -näyttö - kuva

Samsung S24F352 24" Full HD -näyttö

Katso lisää ›

Trust Chat kuulokemikrofoni - kuva

Trust Chat kuulokemikrofoni

Katso lisää ›

EXO – Extraordinary Gaming Gear

Pelaaminen eli gaming on hyvää tasapainoa arjen ahertamiseen! K-Citymarketista saat pelaamiseen niin pelinäppäimistöt, pelihiiret ja pelikuulokkeet kuin hyviä eriä pelituoleja ja pelinäyttöjäkin.

EXO on nouseva pelaamisen tuotemerkki, jonka tuotteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Uudet EXO ultralight-pelihiiret Rifter ja Zero ovat kennorakenteensa ansiosta erittäin kevyitä. Hiirissä on myös laadukkaat PiXartin sensorit, täysi RGB-valaistus sekä pehmeät, sotkeutumattomat johdot. Lisää EXO gaming-uutuuksia on tulossa K-Citymarketeihin syksyllä.

Katso tuotteet pelaamiseen ›

EXO Rifter RGB ultrakevyt pelihiiri musta - kuva

EXO Rifter RGB ultrakevyt pelihiiri musta

Katso lisää ›

EXO Rifter RGB ultrakevyt pelihiiri valkoinen - kuva

EXO Rifter RGB ultrakevyt pelihiiri valkoinen

Katso lisää ›

EXO Zero RGB ultrakevyt pelihiiri - kuva

EXO Zero RGB ultrakevyt pelihiiri

Katso lisää ›

Musiikki mukana kaikkialla

Tällä hetkellä halutuin ominaisuus kuulokkeissa on langattomuus. Myös ympäristön äänet tehokkaasti suodattava vastamelutoiminto on suosittu etenkin kodin ulkopuolella käytettävissä kuulokkeissa. Langattomat kuulokkeet yhdistetään puhelimeen tai muuhun laitteeseen bluetooth-yhteyden avulla ja niissä voi olla joko kuulokkeet keskenään yhdistävä johto tai ne voivat olla niin kutsutut True Wireless eli täysin johdottomat kuulokkeet. Langalliset kuulokkeet säilyttävät äänen laadun parhaiten, joten ne ovat hyvä valinta kotiin musiikin kuunteluun tai pelaamiseen.

Katso vinkit kuulokkeiden valintaan ›

Katso kaikki kuulokkeet ›

JBL Free True Wireless BT-nappikuuloke valkoinen - kuva

JBL Free True Wireless BT-nappikuuloke valkoinen

Katso lisää ›

Sony WH-CH510 Bluetooth-sankakuuloke valkoinen - kuva

Sony WH-CH510 Bluetooth-sankakuuloke valkoinen

Katso lisää ›

JBL T750BTNC vastamelukuuloke musta - kuva

JBL T750BTNC vastamelukuuloke musta

Katso lisää ›

Kingston HyperX Cloud Stinger Core pelikuuloke - kuva

Kingston HyperX Cloud Stinger Core pelikuuloke

Katso lisää ›