K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Koululaisen tekniikka syksyllä 2021

Koululaisen tekniikka syksyllä 2021

Näppärä kannettava ja laadukkaat kuulokkeet tekevät opiskelusta ja vapaa-ajasta kivempaa. Katso syksyn suosikkituotteet!

K-Citymarketista löydät monipuolisen valikoiman kannettavia tietokoneita, tulostimia, pelitarvikkeita sekä muita tietokonetarvikkeita.

VerkkokauppaanButton

Kannettavat kouluun ja vapaa-aikaan

Tietokonetta hankkiessa on hyvä miettiä millaiseen käyttötarkoitukseen kone on tulossa. K-Citymarketista löydät hyvän hinta-laatusuhteen omaavia edullisia tietokoneita.

Lukiolaisille ja etätyöhön hyvin soveltuva HP 15s-eq1027no kannettava sisältää tehokkaan Ryzen 5 –suorittimen ja 8 Gt keskusmuistia, joten koneessa on runsaasti potkua vaativiinkin tehtäviin ja usean ohjelman samaan aikaiseen käyttöön. Kone käynnistyy nopeasti ja jopa 1000 Gt:n SSD-levyssä riittää tallennustilaa.

Katso kaikki kannettavat tietokoneet ›

HP 14s-fq0004no 14'' kannettava tietokone - kuva

HP 14s-fq0004no 14'' kannettava tietokone

Katso lisää ›

HP 15s-fq0010no 15,6'' kannettava tietokone - kuva

HP 15s-fq0010no 15,6'' kannettava tietokone

Katso lisää ›

HP 15s-eq1027no 15,6'' kannettava tietokone - kuva

HP 15s-eq1027no 15,6'' kannettava tietokone

Katso lisää ›

Laitteet opiskeluun ja etätöihin

Lukiolaisen tietokonetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa laitteen painoon, näytön kokoon, akunkestoon, ominaisuuksiin sekä sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa käytettävän Abitti-ohjelman vaatimuksiin.

Hyvä akunkesto helpottaa koulupäivän aikana, kun latausmahdollisuutta ei ole koko ajan saatavilla. Laitteen painoon vaikuttaa pääasiassa laitteen runko ja näytön koko: 14-tuumaiset ovat suosituimpia vaihtoehtoja paljon konettaan mukana kuljettavalle käyttäjälle ja 17,3-tuumainen malli hankitaan yleensä pääasialliseksi pöytäkoneen korvaajaksi kotiin. 15,6-tuumaiset ovat hieman isompia kuin 14-tuumaiset, mutta näissä koneissa on jo näppäimistön oikeassa reunassa erillinen numeronäppäimistö, joka on mm. matematiikan tehtävissä erinomainen lisä. Nykyisin näyttöjen reunukset ovat pienentyneet, joka on parantanut erityisesti 15,6” koneiden liikuteltavuutta.

Laitteen koon kasvaessa sen liitännät yleensä monipuolistuvat. Lukiolaisen kannattaa siis varautua hankkimaan erillinen adapteri lisäliitännöille, jos valitsee 14-tuumaisen tai sitä pienemmän laitteen.

K-Citymarketin valikoimassa olevat tietokoneet ovat valmistajan puolesta testattu yhteensopiviksi yo-kokeiden Digabi-käyttöjärjestelmän ja Abitti-ohjelman kanssa. Huomaa kuitenkin että osa malleista saattaa tarvita langatonta verkkoa varten erillisen Wi-Fi–adapterin. Esimerkiksi TP Link AC-600 Wi-Fi-adapteri on tällöin hyvä ratkaisu. Ohuimmista tietokonerungoista voi puuttua myös langallisen verkon ethernet–liitäntä, jolloin suosittelemme TP Link UE300 RJ45 -adapteria. Abitti-ohjelmaan julkaistaan myös päivityksiä jolloin yhteensopivuustilanne voi muuttua. Lisätietoa löydät sivuilta www.abitti.fi.

Lukiolaiselle hyödyllisiä hankintoja ovat myös hiiri, mukana kulkeva hiirimatto, muistitikku, läppärisleeve ja headset-kuulokkeet. Myös erillisten web-kameroiden suosio on noussut.

Etätöiden ja etäopiskelun myötä myös tarve kotona tulostamiseen on lisääntynyt. Ajoittaiseen kotitulostamiseen sopii hyvin edullinen Canon Pixma TS3450 -tulostin. Aktiivisempaan tulostamiseen kannattaa harkita Epson Ecotank ET-2720 –mallia, jonka mustesäiliöt täytetään edullisilla ja riittoisilla mustepulloilla. Tämä säästää tulostuskustannuksia huomattavasti. Etäpisteen työergonomiasta kannattaa pitää huolta ja hyvä näyttö sekä hiirimatto parantavat työskentelymukavuutta.

Katso kaikki oheislaitteet ja muut tietokonetarvikkeet ›

Samsung S24F356FHR 24'' Full HD -näyttö - kuva

Samsung S24F356FHR 24'' Full HD -näyttö

Katso lisää ›

Trust Primo Chat kuulokemikrofoni - kuva

Trust Primo Chat kuulokemikrofoni

Katso lisää ›

Epson EcoTank ET-2720 monitoimitulostin musta - kuva

Epson EcoTank ET-2720 monitoimitulostin musta

Katso lisää ›

Canon Pixma TS3450 monitoimitulostin - kuva

Canon Pixma TS3450 monitoimitulostin

Katso lisää ›

EXO – Extraordinary Gaming Gear

Pelaaminen eli gaming on hyvää tasapainoa arjen ahertamiseen! K-Citymarketista saat pelaamiseen niin pelinäppäimistöt, pelihiiret ja pelikuulokkeet kuin hyviä eriä pelituoleja ja pelinäyttöjäkin.

EXO on nouseva pelaamisen tuotemerkki, jonka tuotteissa on hyvä hinta-laatusuhde.

Katso tuotteet pelaamiseen ›

EXO Rascal mekaaninen mininäppäimistö valkoinen - kuva

EXO Rascal mekaaninen mininäppäimistö valkoinen

Katso lisää ›

EXO Rifter Core RGB ultrakevyt pelihiiri - kuva

EXO Rifter Core RGB ultrakevyt pelihiiri

Katso lisää ›

EXO Nomad RGB ultrakevyet pelikuulokkeet musta - kuva

EXO Nomad RGB ultrakevyet pelikuulokkeet musta

Katso lisää ›

EXO Major RGB-valaistu pelituoli musta - kuva

EXO Major RGB-valaistu pelituoli musta

Katso lisää ›

Musiikki mukana kaikkialla

Tällä hetkellä halutuin ominaisuus kuulokkeissa on langattomuus. Myös ympäristön äänet tehokkaasti suodattava vastamelutoiminto on suosittu etenkin kodin ulkopuolella käytettävissä kuulokkeissa. Langattomat kuulokkeissa True Wireless eli täysin johdoton tekniikka on yhä yleisempää.

Katso vinkit kuulokkeiden valintaan ›

Katso kaikki kuulokkeet ›

JBL Tune 750BTNC langattomat vastamelusankakuulokkeet musta - kuva

JBL Tune 750BTNC langattomat vastamelusankakuulokkeet musta

Katso lisää ›

Sony WH-CH510 langattomat sankakuulokket musta - kuva

Sony WH-CH510 langattomat sankakuulokket musta

Katso lisää ›

JBL Live Free NC+ TWS langattomat vastamelunappikuulokkeet valkoinen - kuva

JBL Live Free NC+ TWS langattomat vastamelunappikuulokkeet valkoinen

Katso lisää ›

JBL Quantum 600 langattomat pelikuulokkeet musta - kuva

JBL Quantum 600 langattomat pelikuulokkeet musta

Katso lisää ›