Koti ja hyvä olo
Koulun alku - mitä kaikkea koululainen tarvitsee?

Koulun alku - mitä kaikkea koululainen tarvitsee?

Koulun alku on jännittävää aikaa koko perheelle. Katso vinkkimme sujuvaan lukuvuoden 2020-2021 starttiin!

Uuden lukuvuoden alkaessa pienet ekaluokkalaiset taapertavat opintielle, vanhemmat koululaiset odottavat jo kavereiden näkemistä kesän jälkeen ja opiskelijat palaavat kesätöistä taas monta kokemusta rikkaampina.

Ostoslistalla reput ja koulutarvikkeet

Reput, koulutarvikkeet, vaatteet ja kengät kaipaavat usein päivitystä koulun alkaessa. Lastenvaatteiden valinnassa auttaa lasten kokotaulukko, josta näet helposti minkä kokoisia vaatteita minkäkin ikäinen lapsi tarvitsee. Penaalit ja kynät valitaan huolella omaan tyyliin sopivaksi ja mieluisa kalenteri tai lukujärjestys auttavat ajanhallinnassa ja menojen muistamisessa. Hankintalistalla ovat tietysti myös tarpeelliset tabletit, tietokoneet ja puhelimet sekä harrastusvälineet.

Lue lisää:

Psst! Kurkkaa myös muistilista päiväkotiin joka auttaa päiväkoti-ikäisten hankinnoissa.

Eväät sujuvaan arkeen

Vanhempia voi koulun ja töiden alkaessa mietityttää, miten pyörittää arkea mahdollisimman sujuvasti. Kotona yhdessä ruokaileminen sekä säännöllinen syöminen tuovat hyvinvointia koko perheelle ja ovat osa hyvää arkea. Maukas arkiruoka syntyy tilanteen mukaan joko alusta asti kokkaamalla tai hyödyntämällä esimerkiksi puolivalmiita ruokaratkaisuja. K-Ruoan resepteistä löytyy lähes 8000 herkullista ja inspiroivaa ideaa arkea helpottamaan.

Lue lisää: