Joulukuun Pirkka: Rohkea kulkija

Joulukuun Pirkka: Rohkea kulkija

Uudessa Pirkka-lehdessä tavataan valokuvaaja Meeri Koutaniemi, valmistellaan kodin joulua ja tehdään juhlaruokaa rakkaudella.

Vapaus vaikuttaa

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi tuo työkseen maailman kuvat ihmisten nähtäviksi. Meeri on arvostettu kuvajournalisti, joka on kiertänyt 12 vuoden ajan maailmaa ja vaikuttanut yhteiskunnallisilla töillään.

Jouluksi hän vetäytyy Kuusamoon viettämään tunnelmallista perhejoulua. Yhdessä haetaan joulukuusi, kairataan järven jäähän avanto ja vaellellaan tuntureilla. Yhteisöllisyys sekä yksilön mahdollisuudet vaikuttaa puhututtavat myös Pirkka-lehdessä.

Lue juttu täältä

Joulun tekijät

Joulun ainutlaatuinen tunnelma syntyy pienistä asioista. Kun tietää, että tunnelmantekijät on tuotettu vastuullisesti ja ne ovat antaneet monelle suomalaiselle työtä, joulun taiasta on entistä helpompi nauttia. Jutussa tavataan suomalaisia joulun tekijöitä Havista Harviaan.

Lue juttu täältä

Tee joulu kotiin

Askartele joulukoristeet tänä vuonna kierrättämällä. Lämmin, skandinaavishenkinen joulutunnelma täydentyy kynttilöillä, valoilla ja pehmeillä tekstiileillä. Pirkan ohjeilla askartelet esimerkiksi seuraavia:

  • Kangasvalaisin rautalankahenkareista ja pellavalakanasta
  • Tyylikäs paperitähti
  • Marmoroidut kuusenpallot

Katso ohjeet täältä

Jouluherkkuja jaettavaksi

Jouluna ruoan ääreen on ihana pysähtyä ja nauttia sekä tutuista että uusista mauista. Oli kyse sitten pikkujouluista tai aaton vietosta, rakkaudella tehdystä ruoasta tulee hyvä mieli. Kokeile joulun aikaan esimerkiksi näitä:

Ilahduta jouluna ruokalahjalla! Voit koota sen kaupan hyllyiltä esimerkiksi Pirkka Parhaat -tuotteista tai valmistaa lahjan alusta asti itse. Hyvin säilyvä appelsiini-seeprakakku on herkullinen joulutuliainen, samoin lasipurkkiin säilötyt ginisilakat.

Lue koko joulukuun Pirkka digilehtenä täältä

Sinua saattaisi kiinnostaa