Urtekram - luomua alusta asti

Urtekram - luomua alusta asti

Pienestä kööpenhaminalaisesta kivijalkamyymälästä alkunsa saaneen Urtekramin luomukosmetiikkatuotteet saat K-Citymarketin kauneusosastolta.

"Me urtekramilaiset olemme vuodesta 1972 lähtien olleet sitä mieltä, että luonnonmukainen kosmetiikka- ja elintarviketuotanto on ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta erittäin järkevä vaihtoehto. Tänä päivänä voimme ylpeinä tarkastella saavutuksiamme. Samalla jatkamme luomuasian edistämistä kehittämällä joka vuosi uusia tuotteita. Pyrimme tekemään mahdolliseksi sen, että kuluttajat pystyvät ostamaan luomutuotteita – niin kosmetiikkaa kuin elintarvikkeitakin ­– paikallisesta ruokakaupastaan. Pioneerihenki on yhä mukana päivittäisessä työssämme, sillä luomutuotteiden kehittäminen on intohimomme."

Ihmisten ja planeetan hyvinvointiin vaikuttavat tekijät on huomioitu Urtekramin tuotannossa. Urtekramin kosmetiikkatuotteissa on vain luonnon omia kasvi- ja mineraalipohjaisia aineosia. Luomukosmetiikalle ei ole olemassa EU:n yhteistä sertifikaattia. Urtekram on valinnut tuotteilleen Ecocert Greenlifen COSMOS ORGANIC -sertifikaatin. Ecocert Greenlife on yksi ehdottomasti suurimpia luomukosmetiikan laadunvalvontaorganisaatioita, ja sen asettamat vaatimukset ovat alan tiukimpia.

Urtekramin luomukosmetiikkatuotteissa vähintään 20% tuotteen kuiva-aineesta (eli kaikista aineosista paitsi vedestä, jota useimmissa kosmetiikkatuotteissa on runsaasti) tulee olla luomua.

Lisäksi tuotteet

  • eivät sisällä petrokemian tuotteita eli öljyteollisuuden sivutuotteita
  • eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä parabeeneja eivätkä synteettisiä säilöntäaineita
  • on valmistettu kasviperäisistä raaka-aineista (pl. huulirasva joka sisältää mehiläisvahaa)
  • eivät ole eläinkokein testattuja

Urtekram Aloe Vera

Aloe vera -kasvi on tunnettu superkosteuttavista ja tervehdyttävistä ominaisuuksistaan. Urtekramin Aloe Vera -sarja on kestosuosikki, joka tuoksuu kevyesti auringon kypsyttämiltä appelsiineilta. Sarjaan kuuluu shampoita ja hoitoaineita, vartalovoiteita, deo sekä suihkugeeli ja palasaippua.

Aloe Vera

Urtekram Kookos

Uuden Kookos-sarjan tuotteiden valmistuksessa on käytetty mm. luomu neitsytkookosöljyä ja kookosnektaria, jotka ovat monelle varmasti tuttuja raaka-aineita keittiöstä. Nämä raaka-aineet kosteuttavat sekä hoitavat ihoa ja hiuksia luonnollisesti. Tuotteet tuoksuvat raikkaan makealta ja luonnollisen kookoksiselta. Sarjaan kuuluu shampoita ja hoitoaineita, vartalo- ja käsivoide, deo sekä suihkugeeli.

Urtekram Nordic Berries -sarja

Nordic Berries on täynnä vitamiineja ja antioksidantteja tyrnistä, mustikasta, karpalosta ja ruusunmarjasta. Pohjoisen karujen kasvuolosuhteiden kasvattamat raaka-aineet inspiroivat meidät käyttämään näitä voimakkaita marjoja ja raaka-aineita. Marjojen vitamiinit yhdistettynä tehokkaaseen hyaluronihappoon ja peptideihin tekevät sarjan tuotteista korjaavia, ravitsevia ja hoitavia hiuksille. Sarja on sertifioitua luomua, vegaaninen, biohajoavat sisällöt eikä testattu eläimillä.

urtekram nordic berries 680