Kyläkauppatarinat - Vilja

Kyläkauppatarinat - Vilja

Pienessä kylässä tiedetään, että yhteisöllisyydessä on voimaa. Toisia autetaan, kun voidaan. Kauppias pitää tärkeänä, että kaupassa kohtaavat niin asiakkaat kuin ruoan tuottajatkin.

K-Market-logo-680x50

Perjantaiparlamentissa kuulumiset vaihtuu kahvin äärellä

"On mukava nähdä, että kaupalle tullaan kuin omaan kotiin. Aina tervehditään ja on tuttua seuraa paikalla", K-Market Viljan kauppias Mika Lindeqvist iloitsee. K-Market Vilja on kylän kohtaamispiste ja kyläläisten toinen olohuone. Perjantaisin kaupalla kokoontuu perjantaiparlamentti, jonka ainoa sääntö on, ettei negatiivisista asioista saa puhua. Kahvittelun lomassa nähdään tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Lähikaupalle saavutaan kävelle, polkupyörällä tai rollaattorilla. Hän uskoo, että kyläkaupoille on edelleen paljon kysyntää. "Yhteisöllä on tarve nähdä toisiaan ja kokoontua", kauppias kertoo.

Lähiruoka pitää kylän elinvoimaisena ja virkeänä!

Kaupan järjestämässä traktoritapahtumassa riitti vilskettä. Tapahtumaan kokoontui kyläläisiä ja tuottajia. Kauppias huomasi, että ruoka puhututtaa, ja asiakkaille on tärkeää, että ihmiset saavat kysyä ruoasta suoraan viljelijöiltä.

Kauppias on itse viettänyt lapsuutensa maatilalla Siikalatvassa ja erityisesti häntä ilahdutti nähdä tapahtumassa pieniä lapsia, jotka innoissaan tutustuivat traktoreihin. On palkitsevaa nähdä, kuinka kovan työn tuloksena ruoka pääty lopulta kaupan hyllyyn. Kauppiaalle on selvää, mikä merkitys lähellä tuotetuilla tuotteilla on yhteisölle: "otan tuotteita tästä läheltä, koska se pitää kylän elevän ja vireänä".