N-Y-T Burgeribileet!

N-Y-T Burgeribileet!

Päivitetty 10.6.2020

Grilli kuumaksi ja pihvit tirisemään. Nyt eletään kaikkien aikojen burgerikesää, ja sinut on kutsuttu bileisiin mukaan.

Kuka haluaa paistaa burgeripihvit? Leipoisitko sinä hampurilaissämpylät? Kun päästään kunnon pihabileiden tunnelmaan, tarjolla on myös vesimelonisalaattia ja raikasta kurkkusmoothieta. Jälkiruoka on kemujen huipennus: jädehampparit ja kinuskiketsuppi!

Oppainasi toimivat Aito, Feres ja Oscar. Katso sivun lopusta Oscarin haastattelu!

Burgeribileiden resepteihin tarvitset näitä keittiötaitoja:

Lasten sämpylät

Loma, aurinko ja kesäretki! Ensimmäinen retkikohde on sämpyläpaja keittiössä. Vedä jauhopeukalo käyntiin, sekoita taikina ja paista tuoreet sämpylät. Täytä muhkeaksi ja nauti retkiviltin päällä olohuoneessa, takapihalla tai uimarannalla. Nämä ovat myös parhaat sämpylät hampurilaisiin.

Carrot sämpylät kuvitus

Lomahampparit

Lomahampparit ovat helpot mutta korkeat ja huikean korkeat. Paista pihvit uunissa tai grillaa yhdessä perheen kanssa. Voit ensin katsoa taitovideon uunin käytöstä. Pihvin voi pistää itse tehdyn sämpylän väliin tai käyttää valmiita sämpylöitä. Sitten vielä vähän juustoa, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, ketsuppia, majoneesi… Aaah ja nam!

Carrot hampurilaiset kuvitus

Vatsakohtasalaatti

Makea meloni ja suolainen feta on mahtavan makuinen vastakohtapari, jolle löytyy aina tilaa vatsasta. Lisää mukaan vielä muutama mansikka, ja kesän herkuin salaatti on siinä! Ai niin, vielä kastike. Se ravistellaan sekaisin tölkissä. Zadaa!

Carrot fetasalaatti kuvitus

Kupliva kurkkusmoothie

Kurkku juodaan suoraan kurkusta alas. Kurkkusmoothie sammuttaa kovimmankin janon ja raikastaa nihkeän olon. Surauta smoothie sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Katso ensin taitovideot sauvasekoittimen ja tehosekoittimen käytöstä. Juo samettinen smoothie sellaisenaan tai lisää poreita kivennäisvesipullosta.

Carrot kurkkusmoothie kuvitus

Jädehampparit ja kinuskikastike

Jädehamppari on kesän viilein jälkkäri! Jätski on sämpylä, marjat on pihvi ja kinuski on ketsuppi. Paras kinuskiketsuppi syntyy itse keittämällä. Se on yllättävän helppoa. Kokeile vaikka!

Carrot jädehampparit kuvitus

Tykkääkö Oscar enemmän hampurilaisista vai hodareista?