Welcome aboard - lähde matkalle maailman ympäri!

Welcome aboard - lähde matkalle maailman ympäri!

Päivitetty 31.3.2020

Kuka rakastaa sushia? Entä tortilloja? Missä voisi syödä ja tanssia salsaa?

Otetaan yhdessä selvää ja lähdetään tutustumaan Italian, Libanonin, Thaimaan, Japanin ja Meksikon parhaisiin syötävyyksiin!

Oppaanasi toimivat kaverukset Feres, Aito ja Maami.

matka maailman ympari kuvitus

Italia: Bruchettan rapeat tomaattileivät

Tiesitkö, että leivällä voi raastaa? Kyllä! Kun leipäviipaleen paahtaa rapeaksi, sen pintaan voi raastaa valkosipulia. Testaa vaikka!

Carrot Italia kuvitus

Libanon: Pitaleivät & jeeran hyvä kikhernesalaatti

Täytä pitaleivät jeeran hyvällä kikhernesalaatilla! Kikherneillä on tapana hyppiä, kun niitä paahtaa. Kannattaa siis seurata, mitä uunissa tapahtuu. Voit lainata pitaleivän täytteitä myös Meksikosta ja tehdä fajitas-paistoksen ja avokadosalsan kikhernesalaatin kaveriksi.

Carrot Libanon kuvitus

Japani: Sushinyytit neljälle kaverille

Nämä sushinyytit rullaillaan vasta ruokapöydässä ja syödään saman tien. Sushiriisin eli sumeshin keitto on todellinen taitolaji, joten katso ensin video riisin keitosta. Ja hei! Älä avaa riisikattilan kantta, etteivät hyvät höyryt karkaa.

Carrot Japani kuvitus

Meksiko: Voihan tursuavat tortillat!

Kuka tykkää tortilloista? Melkein kaikki, totta kai. Kokkaa täytteeksi fajitas-paistos ja avokadosalsa. Lisää tortillan väliin vielä paksua jogurttia ja raikasta salaattia. Taittele tursuavaksi taskuksi ja haukkaa. Nam!

Carrot Meksiko kuvitus

Thaimaa: Hedelmähässäkkä ja kookosrauha

Kaiken kokkaamisen jälkeen tehdään kyllä kookosrauha. Mutta se kaipaa kaveriksi vähän hedelmähässäkkää. Tässä jälkkärissä onkin täydellinen tasapaino rauhaa ja riemua!

Carrot Thaimaa kuvitus

Katso, kuka on tämän kerran kokkauskaveri: