Helpot ja herkulliset välipalat omenasta

Helpot ja herkulliset välipalat omenasta

Päivitetty 18.4.2018

Nyt kannattaa suosia omenaa! Valmista hetkessä herkulliset omenavälipalat, jotka maistuvat koulupäivän jälkeen myös teineille.

Herkkuja hetkessä

Nopea, proteiinipitoinen omenavälipala syntyy omenasta, raejuustosta ja rusinoista. Kuori ja pilko omena paloiksi kulhoon ja lusikoi sekaan raejuustoa sekä rusinoita. Helppoa ja nopeaa! Halutessasi voit korvata raejuuston maitorahkalla ja lisätä sekaan myös hunajaa ja pähkinöitä.

Puuron sekaan omena tuo mukavaa makeutta ja purutuntumaa, kun jätät sen kuutioiksi. Kokeile maidottomia, omenalla höystettyjä ohra- tai ruishiutalepuuroja.

Omenarahka valmistuu pikaisesti. Paloittele omena, sekoita yhteen ainekset ja omenainen välipala on valmis nautittavaksi!

Bagelia omenalla vai omenaa bagelilla? Paahda Pirkka seesamibagel leivänpaahtimessa, voitele puolikkaat tuorejuustolla. Viimeiste herkkubagel omenaviipaleilla ja juoksevalla hunajalla.

Kuivaa tai paista uunissa

Kuivatut omenaviipaleet taltuttavat makeannälän ja ovat sipsejä terveellisempi vaihtoehto myös naposteluhimoon. Omenaviipaleet on helppo kuivata myös kotona. Lue vinkkimme marjojen, sienten ja hedelmien kuivaamiseen. Kuivaa kerralla isompi  satsi omenaviipaleita, ja kaapissasi on valmiina helppo ja nopea välipala.

Lapset innostuvat taatusti myös omenapizzoista! Eikä valmistukseenkaan kulu varttia kauempaa.

Nopea omenaherkku mikrossa

Nopea omenaherkku syntyy omenapaloista, kaurahiutaleista, hunajasta sekä kanelista. Sekoita omenapalat, kaurahiutaleet sekä kaneli kulhossa. Laita mikroon muutamaksi minuutiksi, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Valuta päälle hunajaa ja lusikoi suuhun. Varoitus: saatat luulla syöväsi omenapiirakkaa.