Juhlapöydän herkkuja lapsille – vaihtoehdot pääsiäislampaalle

Juhlapöydän herkkuja lapsille – vaihtoehdot pääsiäislampaalle

Pääsiäisenä juhlapöydän kruunaa lammaspaisti, jonka maku ei välttämättä miellytä perheen pienimpiä. Mitä lapsille silloin omaksi ateriaksi? Pienokaisille sopiva pääsiäisateria syntyy nopeasti kalasta, broilerista tai kasviksista.

Lohta uunissa

Uunilohi on maukas ja täyttävä kalaruoka, joka valmistuu alle tunnissa. Variaatiota on kymmeniä, ellei satoja, eli nirsommallekin ruokailijalle löytyy varmasti mieluinen makuyhdistelmä! Miltä kuulostaisi lohi aasialaisen peston tai tomaattikastikkeen kera?

Nopeasti broileria pöytään

Kokonainen broileri kypsyy kätevästi paistopussissa, eivätkä näpitkään pääse kokatessa tahriintumaan. Broilerin paistumista odotellessa, juureksista ehtii paloitella helpon lisäkkeen. Hedelmäinen salsadippi tuo juureksiin ja broileriin iloista vivahdetta.

Kasvissyöjän herkku

Jos liha ei kuulu perheen ruokavalioon, Marokon lämmöstä inspiraationsa hakeva härkistagine on oiva valinta. Se saa pirteää makua sitruunasta ja inkivääristä, mutta on tarpeeksi lempeä myös lasten suuhun.

Matalan kynnyksen lammasta 

Mikäli haluat kuitenkin tarjota lammasta, on lampaan jauheliha siihen mainio ja sopivan matalan kynnyksen ratkaisu. Lapselle lammas maistuu varmasti täytettyjen pyöryköiden, fetatäytteisen murekkeen tai pitaleivän muodossa.