Lasten kanssa
Lasten kouluvaatteet - 6 vinkkiä

Lasten kouluvaatteet - 6 vinkkiä

Koulut alkavat taas! Mitkä lasten kouluvaatteista kannattaa ostaa uusina? Entä mitkä voi hyvin hankkia myös käytettyinä? Päivitä lasten kouluvaatteet syyskuntoon vinkkien avulla.

1. Osta eniten kuluvat käyttövaatteet uusina

Eniten kuluvat käyttövaatteet, kuten sukat, alusasut, ulkoiluvaatteet ja kengät, kannattaa hankkia uusina. Satsaa varsinkin ulkoiluhaalareissa sekä kengissä kestävään laatuun. Muista jättää uusiin vaatteisiin aina hieman kasvunvaraa. 

2. Perusvaatteita ja pieniä piristysruiskeita

Lastenvaatteissa loistavat värit ja ostamalla perusvaatteita useassa eri värissä saat monta yhdisteltävää asuvaihtoehtoa. Hyvinkin yksinkertaisia perusvaatteita voi piristää muutamalla printtikuvioisella yksityiskohdalla, kuten raidallisilla leggingseillä, kukallisella mekolla tai pallokuosisella hupparilla.

3. Muista lapsen omat mieltymykset

Huomioi myös lapsen omat mieltymykset. Varsinkin hieman vanhemmille koululaisille oma tyyli saattaa olla hyvinkin tärkeä asia. Myös pienimmiltä kannattaa tiedustella erityisesti lempiväriä. Voit antaa lapsellesi pienen budjetin, jonka puitteissa hän voi itse valita pari mieluisaa kouluvaatetta.

4. Tärkeä koulureppu!

K-Citymarketista löydät selkään sopivat, kaiken kantavat, iloisen värikkäät tai sopivan coolit reput tai laukut niin pienelle kuin isollekin koululaiselle.

Entäpä jos vanha kelpo reppu kaipaa vain hieman piristystä? Vastaus on tietenkin tuunaus. Koristele reppu vaikkapa erilaisin merkein, paljetein ja helmin. Vetoketjuissa roikkuvat avaimenperät ja kännykkäkorut tuovat reppuun uutta hohtoa! 

Kokeile myös näitä

5. Tuunaa uuteen uskoon

Tuunausintoiset voivat uudistaa vanhoja vaatteita helposti uuteen uskoon. Esimerkiksi värjäämällä, koristelemalla tai eri vaatekappaleita yhdistelemällä syntyy uniikkeja kouluvaatteita. Lapsiperheblogeista ja Pinterestistä löytyy hyviä tuunausvinkkejä.

6. Käy kirpputoreilla ja kierrätä kavereiden kesken

Lastenvaatteita kierrätetään paljon. Hyödynnä vanhempien sisarusten vaatekaapit ja järjestä kaveriperheiden kanssa vaatteidenkierrätyskutsut. Kirpputorit, hyväntekeväisyyskaupat sekä kierrätyskeskukset ovat todellisia lastenvaatteiden aarrearkkuja.