Lasten makusatu: Hiivaleipien hillittömät laskiaisleikit

Lasten makusatu: Hiivaleipien hillittömät laskiaisleikit

Julkaistu 27.4.2018

Hiivaleivät ovat sitten hillitöntä sakkia. Tällä kertaa heillä on huisin hauskoja ideoita laskiaisen lumileikkeihin.

Laskiainen on täällä, oi onnea! Saa hurjastella pulkkamäkeä alas, rakennella komeita lumilinnoja, hörppiä hernerokkaa ja maiskutella laskiaispullilla. Hiivaleivillä on tämän kaiken lisäksi muutama aika jännittävä idea – oletko valmis laskiaisseikkailuun?

Esitelläänpä ihan ensiksi hiivaleipäsankarimme:

Pate Pataleipä on aika rapea, mutta vaivaton kaveri

Solkku Solmuleipä on yllätyksiä täynnä!

Huili Hunajainen siemenleipä taas on sellainen aika makea tyyppi

Hiivaleipäjengi on sitä mieltä, että laskiainen on tietysti vauhdikkaalle mäenlaskulle pyhitettyä aikaa, mutta ohjelmaan mahtunee muutama hieman erilainenkin leikki…

Paten jännittävä heittokisa

Pate pitää kaikenlaisista tarkkuutta, taituruutta ja sankaruutta vaativista peleistä. Siksi hän haluaakin ehdottaa laskiaisseikkailun yhdeksi koettelemukseksi tarkkuusheittokisaa. Tässä vaaditaan tarkkaa silmää!

Ripustakaa puunoksaan tai tökätkää korkeaan lumikinokseen maalitaulu. Kohdan voi myös merkata vaikkapa lorauttamalla lumeen liru punaista mehua. Seuraavaksi tulee piirtää maahan viiva, jonka takaa heittäjät tähtäävät lumipalloilla kohti maalia. Jokainen vuorollaan kokeilee tarkkuuttaan – ja vähän onneaankin.

Solkun planeettapeli

Solkun mielestä avaruus on kamalan mielenkiintoinen. Siksi planeettapeli onkin hänen suosikkinsa. Peli vaatii niin nopeutta, ketteryyttä kuin hyvää muistiakin.

Yksi pelaajista on Solkku. Hän ilmoittaa muille pelaajille, että mikä ympärillänne olevista paikoista on Maa, Saturnus ja Pluto. Vaikkapa niin, että lumikasa on Saturnus, puistonpenkki Pluto ja hiekkalaatikko on Maa. Kun paikat ovat kaikilla selvillä, pelaajat kerääntyvät Solkun ympärille. Solkku huutaa yhden paikan kerrallaan, jolloin kaikki pelaajat juoksevat nopeasti tuohon Solkun huutamaan paikkaan. Jos pelaaja juoksee paikalle viimeisenä tai väärään paikkaan, hän putoaa pelistä.

Huilin lumileipomo

Huili on sellainen herkkusuu – leipominen on hänen lempipuuhaansa. Leipomon voi laittaa pystyyn myös ulkona. Tämä leikki vaatii kattilakaupalla mielikuvitusta!

Huilin lumileipomo tarvitsee muutamia juttuja lainaan keittiöstä. Ehkä vanhemmat voisivat hetkeksi luopua muutamasta kattilasta, kakkumuotista ja piirakkavuoasta. Lasiset kannattaa jättää keittiöön. Sitten vain leipomaan. Tämä leipomo tarvitsee lumikakuista, -pullista ja muista luomuksista notkuvan tarjoilutiskin, jotta lumiukot saapuvat juosten herkuttelemaan.

Sitten vaan ulos leikkimään laskiaisen hauskimpia leikkejä hiivaleipäjengin tyyliin.