Lasten makusatu: Kurpitsan suuri halloween-yllätys

Lasten makusatu: Kurpitsan suuri halloween-yllätys

Julkaistu 26.4.2018

”Yksi päivä halloweeniin!” lukee Kirsi-kurpitsan kalenterissa eräänä aamuna. ”Oi voi! Kunpa minun ei tänä vuonna tarvitsisi olla hurja ja pelottava halloween-kurpitsa”, huokaisee Kirsi-kurpitsa ajatuksissaan.

Kop kop! – eteisen ovelta kuuluu aamuvarhain. Kirsi vetää aamutakin ylleen ja hypähtelee innoissaan selvittämään kuka kumma ovella kolkuttelee.

”Huomenta Kirsi, tässä sinulle aamumehua! Saanko tulla kylään?” Perttu-banaani seisoo tomerana oven takana mehupullo ojossa. ”Huomenna on halloween, meidän pitää suunnitella asumme”, Perttu tokaisee ja syöksähtää innoissaan sisään.

Kirsi-kurpitsa saa yllättäviä aamuvieraita

”Mutta minähän pukeudun joka halloween samalla tavalla”, Kirsi ihmettelee ääneen yrittäessään pysyä Pertun perässä. Perttu kietaisee tanssahdellen valkoisen lakanan yllensä ja alkaa käyskennellä muumiomaisesti ympäri huonetta. ”Minä ajattelin olla tänä vuonna muuumio”, Perttu ilmoittaa venyttäen u-kirjainta hyytävästi.

Kirsi istahtaa sohvalle ja seuraa tirskahdellen Pertun käyskentelyä. ”Hurjaa Perttu, olen kauhuissani, olet luonnonlahjakkuus!”

Kop kop kop, eteisestä kuuluu taas innokas koputus. ”Oho, tuleeko joku muukin kylään?” Kirsi ihmettelee. Perttu jatkaa hurjan muumiokävelynsä harjoittelua ja kompuroi vahingossa sohvapöytään, koska lakanan takaa on hankala nähdä.

”Aivan ihanaa huomenta Kirsi, tässä on sinulle herkullinen juustovoileipä! Saanko tulla kylään? Enää yksi päivä halloweeniin. Minä haluan kertoa miten pukeudun tänä vuonna.” Pipsa-porkkana pyyhältää Kirsin ohitse, ja Kirsi jää kummastuneena toljottamaan kädessään olevaa muhkeaa voileipää.

Ennen kuin Kirsi ehtii nostaa katseensa voileivästä, hänen edessään seisoo Pepe-päärynä. ”Moikka Kirsi! Maistuuko höyryävä ohrapuuro? Toin sinulle kattilallisen”, Pepe ojentaa Kirsille puurokattilan ja ampaisee sisään.

Pertun, Pipsan ja Pepen hurjat halloween-hahmot

Perttu-banaani on sotkeutunut muumiopukuunsa ja pyöriskelee lattialla yrittäessään löytää tietä ulos. ”Minusta tulee täydellinen muumio!” Perttu mumisee lakanan välistä.

”Minä päätin tänä aamuna herätessäni, että minusta tulee halloween-juhlien kauhistuttavin pääkallo”, Pepe-päärynä esitelmöi keskellä huonetta ja näyttää karmaisevimman pääkallo-ilmeensä.

”Mainio idea Pepe! Katsoin herättyäni peiliin ja huomasin, että minähän olen kuin ilmetty noidan sormi. Vain käyristynyt ja musta kynsi puuttuu”, Pipsa-porkkana julistaa ja yrittää samalla näyttää mahdollisimman paljon noidan sormelta.

”Kirsi, olet kovin hiljainen. Etkö ole innoissasi halloweenista?” Perttu, Pipsa ja Pepe kysyvät lähes yhteen ääneen.

Kirsi on täysin unohtunut sohvalle mutustelemaan herkullista voileipäänsä, lusikoimaan höyryävää puuroaan sekä hörppimään maukasta mehuaan. Häneltä on täysin jäänyt huomaamatta hedelmäystäviensä halloween-hahmojen esitelmöinti.

”Ah juu! Olen toki innoissani. Ajattelin yllättää teidät kaikki”, Kirsi myhäilee hymyillen ja jatkaa herkullisen aamiaisensa nautiskelua.

Halloween-juhlien suuri yllätys

Perttu, Pipsa, Pepe ja kylän muut kasvikset ovat kokoontuneet juhlimaan halloweenia. Toinen toistaan karmaisevimmat hahmot jutustelevat, mutustelevat halloween-herkkuja, tanssahtelevat ja pelästyttelevät toisiaan. Nämä ovat vuoden suurimmat juhlat.

”Missä Kirsi on?” joku kysyy.

Yhtäkkiä pelottavat halloween-hahmot pysähtyvät, musiikki sammuu, sieltä ja täältä kuuluu hämmästyksen ääniä. Perttu, Pipsa ja Pepe jäävät muiden tapaan suut auki tuijottamaan juuri sisään pyyhältänyttä Kirsiä.

Perttu-banaani on ainoa, joka uskaltaa astua esiin ja sanoa jotakin: ”Kirsi, näytät aivan ihastuttavalta!” Ja sillä sekunnilla kaikki vihannekset alkavat huokailla ihastuksissaan. Ketään ei yhtään haittaa, että tänä halloweenina Kirsi on päättänyt olla pelottavan halloween-kurpitsan sijaan ihastuttava prinsessa-kurpitsa!