Lasten makusatu: Lihapullien kansainvälinen kouludisko

Lasten makusatu: Lihapullien kansainvälinen kouludisko

Lihapullien kouludiskossa on kansainvälinen tunnelma! Mitä tapahtuu, kun lihapullat Senegalista, Brasiliasta ja Amerikasta kohtaavat suomalaiset lihapullakaverukset tanssilattialla?

Lihapullakoulun jumppasalin ovella kuhisi jännittyneen hilpeä tunnelma. Kauan odotettu kouludisko oli vihdoin täällä!

Lihapullakaverukset Liisa, Lauri ja Leena hypähtelivät malttamattomina oven takana. ”Monsieur Alex, kello on jo minuutin yli kolme!” huudahti Liisa otsa huolestuneessa kurtussa. ”Hyvää tanssiaikaa menee hukkaan!”

Tanssien valvojana toimiva ranskan kielen opettaja Monsieur Alex teki jumppasalin koristeluun vielä viimeisiä silauksia. ”Voilà, nyt kaikki on aivan tiptop-kunnossa”, hän huokaisi tyytyväisenä. ”Ovet auki ja musiikki soimaan – lihapullien kouludisko alkaa än, yy, tee, NYT!”

Nyt tanssitaan!

Liisa, Lauri ja Leena ryntäsivät ensimmäisten joukossa sisään ja suuntasivat heti tanssilattialle. ”Tämä on vuoden paras päivä!” hihkaisi Lauri ja heilui antaumuksella suositun lihapulla-artistin hittibiisin tahtiin.

Hetken tanssittuaan kaverukset kuulivat juhlasalin toisesta päästä kantautuvia äänekkäitä kannustushuutoja. Mitä ihmettä siellä oikein tapahtui? Uteliaina Leena, Liisa ja Lauri päättivät ottaa asiasta selvää ja ujuttautuivat vaivihkaa lähemmäs ääniä...

Kansainvälinen tanssirinki

”VAU!” pääsi kolmikon suusta yhteen ääneen, kun he näkivät ensi kertaa amerikkalaisen lihapullan breikkaavan tanssiringin keskellä. Hän teki käsillään aaltoliikkeitä, heittäytyi madoksi lattialle ja teki lopuksi vielä villin piruetin selällään. ”Ihan mieletöntä!”

Amerikkalainen lihapulla huomasi kolmikon ja huikkasi: ”Hei tyypit, tulkaa mukaan! Me tanssimme yhdessä eri maiden tansseja.” Lauri, Leena ja Liisa vilkaisivat toisiinsa silmät innosta loistaen ja liittyivät hurraavaan rinkiin.

”Hei, DJ, nyt kunnon rumpurytmejä kaiuttimiin!” huikkasi senegalilainen lihapulla ja villitsi muut hypnoottisella tanssillaan. Leena ihastui senegalilaiseen musiikkiin niin paljon, että hyppäsi mukaan tanssiringin keskelle: ”Huippua, tämä on Lihapullakoulun paras disko ikinä!”

Kaikki mukaan!

Lihapullakolmikko pääsi kokeilemaan ainakin kymmentä erilaista tanssia. Liisan ehdottomia suosikkeja olivat itämainen vatsatanssi sekä havaijilainen hula. Leena hullaantui täysin afrikkalaisista rumpurytmeistä, kun taas Lauri ihastui tuliseen flamencoon sekä värikkääseen Bollywood-tanssiin.

Lihapullien pomppiessa ja tanssiessa aika kului kuin siivillä. Ja pian olikin jo kotiinlähdön aika. ”Lihapullaseni”, hihkaisi Monsieur Alex. ”Seuraavaksi on vuorossa diskon viimeinen kappale. Tanssikaa sydämenne kyllyydestä!” Ja voi niin he tanssivatkin.

Viimeinen kappale oli räiskyvä samba. Brasilialainen lihapulla hyppäsi ringin keskelle ja opetti nopeasti kaikille samban perusaskeleet. Pian rytmikkäät sambasävelet valloittivat koko tanssilattian, eikä koulun jumppasali ollut enää mikään tavallinen jumppasali – se oli oikea lihapullien riehakas sambakarnevaali!