Lasten makusatu: Pähkinöiden pähkähullut pikkujoulut

Lasten makusatu: Pähkinöiden pähkähullut pikkujoulut

Julkaistu 27.4.2018

Mitä tapahtuu, kun pähkähullut pähkinät – Pipa, Patu ja Pike – järjestävät pikkujoulut? Ketkä kaikki kutsutaan juhlimaan, ja tulevatko kuivahedelmät kuokkimaan?

Se aika vuodesta…

Kyllä, on taas se aika vuodesta, kun kaikenlaiset pähkinät kokoontuvat pitämään aivan täysin pähkähulluja pikkujoulujuhlia. Pipan, Patun ja Piken juhlat eivät ole poikkeus ja tänä vuonna ne vasta hurjat ovatkin.

”Voi että sentään Pipa ja Patu, tänään on meidän pikkujoulujuhla!” Pike huudahtaa iloisesti jo heti aamusta.

Pipa ei ehdi edes sanoa mitään, sillä hän aloittaa juhlavalmistelut niin hurjalla tohinalla, että tavarat vain lentelevät.

”Hei otas rauhassa Pipa, tässä on vielä monta tuntia aikaa! Minä taidan vielä vähän torkkua”, Patu huokaisee pedissään peiton alla.

”Ei se käy ollenkaan Patu, sillä meillä on paljon tekemistä”, Pipa ilmoittaa ja jatkaa valmisteluitaan.

Pike on niin innoissaan, ettei huomaa pähkinäystäviensä kinastelua. Maailmassa ei taida olla mitään, mitä Pike rakastaisi yhtä tulisesti kuin pikkujoulujuhlia!

Pikkujouluvalmistelut täydessä tohinassa

Pikkujouluihin kuuluu monta tärkeää asiaa. Taitaa olla, että Pipalla, Patulla ja Pikellä on kaikilla omat suosikkinsa…

”Tadaa, pikkujoulusiivous on valmis! Mitä keittiöön kuuluu Patu?” Pipa laulahtaa ja kirmailee kiiltävässä kodissa.

”Onpa upean näköistä Pipa! Herkut ovat lähes valmiit ja vielä herkullisempia kuin viime vuonna, nam nam”, Patu ilmoittaa keittiön ovelta.

Mutta hetkinen, missä on Pike?

”La laa la laaa tralala laa”, kuuluu olohuoneesta, kun Pike askartelee toinen toistaan ihastuttavampia pikkujoulukoristeita.

Pähkähullu vieraslista, joka vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu

”Valmista!” Pike ilmoittaa ja esittelee kimaltelevia pikkujoulukoristeita, jotka roikkuvat seinillä, ikkunoissa ja takan reunuksella.

Patu ja Pipa tulevat olohuoneeseen ja jäävät ihastuneena tuijottamaan kimmeltäviä koristeita.

”Ooooh…”, he sanovat yhteen ääneen ja jähmettyvät paikoilleen.

”Kop, kop, kop”, kuuluu yhtäkkiä ovelta.

Pike sujahtaa avaamaan oven, ja samalla sekunnilla hyppelee, pyörähtelee ja syöksähtelee sisään tuhatpäinen pähkinäjoukko.

”Oi voi, taisin kutsua koko kylän pähkinät”, Patu sanoo ja toljottaa ihmeissään kotiaan, jonka jokainen kolkka kuhisee pähkinöistä.

Tämä ei kuitenkaan ollut tässä, sillä heti kun koko kylän pähkinät ovat ahtautuneet Pipan, Patun ja Piken pikkujoulujuhliin, sisään saapuu joukko kummallista porukkaa.

Pikkujoulujen kutsumattomat vieraat

”Psst, Patu, et kai kutsunut kuivahedelmiä juhliimme?” Pipa kuiskaa.

”Hmm, en muistaakseni. Tämä on kummallista. Miksi kuivatut hedelmät haluaisivat juhlia pähkinöiden kanssa?” Patu ihmettelee ääneen.

Kuivahedelmät seisoskelevat hetken ja katselevat ympärilleen.

”Heippa!” yksi kuivahedelmistä tervehtii iloisesti. ”Me ollaan kuultu, että te pähkinät olette todella rouheaa porukkaa. Voisimmeko olla ystäviä?” hän jatkaa.

Juhlavieraat hiljenevät hetkeksi ja kääntyvät katsomaan kuivahedelmien joukkoa. Kukaan ei uskalla sanoa sanaakaan. Kunnes…

”Hei vau, ihanasti sanottu! Kyllä me ollaan aika rouheaa porukkaa ja itse asiassa olemme kuulleet myös teidän kuivahedelmien olevan makeita tyyppejä, Pike vastaa suureen ääneen, iso hymy pähkinäisillä kasvoillaan.

”Totta!” kaikki pähkinät sanovat yhteen ääneen ja ottavat kuivahedelmät saman tien mukaan pikkujoulujuhlintaan.

Niinhän siinä sitten kävi, että pähkinöistä ja kuivahedelmistä tuli ikuisia ystäviä. Varsinkin näin joulun aikaan pähkinöitä ja kuivahedelmiä näkee viettämässä paljon aikaa yhdessä.