Lasten makusatu: Paprikat kesäolympialaisissa

Lasten makusatu: Paprikat kesäolympialaisissa

Julkaistu 30.4.2018

Tervetuloa kasvisten kesäolympialaisiin. Taitouinnin finaali on aivan alkamaisillaan, ja tomaatit, munakoisot, perunat sekä paprikat ottavat mittaa toisistaan.

Uima-altaan reunalla tepastelee värikkäisiin uima-asuihin ja lakkeihin puettuja kasviksia. Tomaattijoukkueen posket punoittavat jännityksestä, perunat harjoittelevat kelluntakuvioita ja munakoisojen valmentaja huutaa uimareille vihoviimeisiä vinkkejä. Paprikoiden värikäs joukkue verryttelee rauhassa, sillä heidän taidonnäytteensä nähdään kisan viimeisenä numerona.

On aika alkufanfaareille, ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua.

Sulokkaat kellujat

Munakoisot ovat vuorossa ensimmäisenä. Kieli keskellä suuta ne ojentelevat itseään, muodostavat toinen toistaan hienompia kuvioita ja keräävät hurjat hurraa-huudot yleisöltä.

Toisena vuorossa olevien tomaattien puna syvenee entisestään, kun ne polskahtavat uima-altaaseen. Niiden pienet jalat sätkyttävät vedessä, kun ne uivat sinfoniamusiikin tahdissa. Tomaattien suoritus on mainio. Saa nähdä, mihin se riittää finaalissa?

Kolmantena altaassa nähdään perunakelluntaa. Kuka olisi uskonut, että perunat voivat olla niin taitavia? Niiden sukellukset saavat yleisön haukkomaan henkeään. Upeaa, perunat.

”Toivottavasti perunat saavat olympiamitalin”, yleisössä ihastellaan.

Paprikoiden uskomaton taidonnäyte

Viimeisenä jäljellä ovat paprikat. Päättäväisinä ne marssivat altaaseen ja musiikki alkaa soida. Paprikat ovat harjoitelleet koko uransa ajan tätä hetkeä varten. Wau, miten taidokkaasti paprikat kelluvat! Ne ovat niin taitavia, värikkäitä ja kerrassaan nauttivat saadessaan viihdyttää yleisöä.

Paprikoiden viimeinen yllätys koittaa ohjelman lopussa. Ne muodostavat kaikissa väreissään upeat olympiarenkaat, ja yleisö räjähtää ulvomaan, viheltämään ja taputtamaan. Tuomarit eivät voi uskoa silmiään. Täydet pisteet, paprikat!

Paprikat pillahtavat onnenkyyneliin altaasta noustuaan. Kaikki munakoisot, perunat ja tomaatit rynnivät halaamaan paprikoita.

– Onnea, paprikat, olette kultamitalinne ansainneet! kaikki kasvikset kehuvat yhteen ääneen.

Viralliset tulokset

Kultamitali: Paprikat
Hopeaa: Perunat
Jaettu pronssi: Munakoisot ja tomaatit

Paprikoiden riemulla ei ole rajoja. He ovat voittajia nyt on aika juhlia!