Lasten makusatu: Raparperin sadetanssi

Lasten makusatu: Raparperin sadetanssi

Saako pikkuinen pirteä siemenperuna mököttävän raparperin mukaan sadetanssiin?

Vaikka toukokuinen taivas on jo kolmatta päivää raskas harmaista sadepilvistä, puutarhassa on käynnissä armoton kuhina.

Marjapensaat ja omenapuut verryttelevät talven jälkeen oksiaan ja juuriaan. Siemenpotut hypähtelevät kiljahdellen vakoihinsa kasvattamaan uusia mukuloita.

Raparperia potuttaa

Raparperipenkissä tapahtuu, kun kevään ensimmäiset kurttulehdet puskevat maasta terhakkana. Tänään kuitenkin raparperi murjottaa allapäin.

– Potuttaa, kun aina vain sataa. Aurinko ei varmaan enää koskaan paista emmekä voi enää ikinä tehdä mitään kivaa, raparperi ruikuttaa pienten sadepisaroiden kierähdellessä pitkin kurttuista lehteä.

– Vastahan viime viikolla oli kauniita kevätpäiviä. Sitä paitsi kun sataa, kasvamme entistä vauhdikkaammin, vieressä pomppiva siemenperuna iloitsee.

Siemenperunan salsatunti

Pieni ja pirteä siemenperuna ei lannistu raparperin tappiomielialasta, vaan päättää yrittää piristää raparperia pienellä tanssitunnilla.

– Tervetuloa siemenperunan salsatunnille. Kaikki mukaan, myös raparperi, pottu huudahtaa sadepisaroiden rummuttaessa rytmiä.

Sateinen salsa saa puutarhan tanssimaan.

– Mitä järkeä tässäkin on? Eikö tanssiminen olisi mukavampaa aurinkoisella säällä, raparperi puuskahtaa.

– Höpsistä. Tämäpä onkin sadetanssi! siemenperuna kuittaa.

Missä piilee onnellisuuden salaisuus?

Raparperin suupielet nykivät jo. Siemenperunoiden salsabileet näyttävät niin hauskoilta, että myös raparperin tanssijalka alkaa väkisin vipattaa.

Raparperi ottaa ensin varovasti muutaman tanssiaskeleen. Lantio keinuu, pikkuhiljaa vauhti kasvaa ja hymy nousee huulille.
Siemenperunakin hymyilee tyytyväisenä. Vauhdikkaan salsan pyörteissä se kuiskaa raparperille:

– Onnellisimpia ovat ne, jotka eivät odota auringonpaistetta vaan opettelevat tanssimaan sateessa.

Samassa harmaa pilvipeite repeää ja kevätauringon lämpöiset säteet peittävät puutarhan riehakkaat salsabileet, jotka jatkuvat aina auringonlaskuun asti.