Mitä kaikkea vauva tarvitsee?

Mitä kaikkea vauva tarvitsee?

Kaupat ovat pullollaan tavaroita pienille vauvoille, mutta mitä tarvikkeita vastasyntynyt oikeasti tarvitsee? Kokosimme kätevän listan tärkeistä lastentarvikkeista, joiden avulla vauva-arki lähtee sujumaan heti alusta alkaen.

Lapsen odotus voi saada varsinkin ensikertalaisen pään pyörälle. Vauvan myötä kotiin tarvitaan jos jonkinlaista uutta vauvan sängystä, hoitopöydästä ja vauvan vaunuista lähtien. Myös pieniä, suloisia vauvojen vaatteita on ihana hankkia jo etukäteen. Keräsimme alle K-Citymarketin lastentarvikevalikoimasta muistilistan, mitä pienen vauvan hoitoa varten on hyvä hankkia.

1. Ensivaipat

Pienen lapsen herkkä iho vaatii omanlaisensa suojan. Vauvojen ensivaipat on valmistettu ihoystävällisistä, hellävaraisista materiaaleista. Helpot ja kätevät kertakäyttövaipat sopivat myös pienelle vauvalle - kokeile esimerkiksi seuraavia:

Muista myös kotimaiset Pirkka vaipat alkaen koosta 3 (4-8 kg).

2. Vauvan puhdistusliina

Hellävaraiset ja hajusteettomat Pirkka vauvan puhdistuspyyhkeet sisältävät rauhoittavaa ja kosteuttavaa Aloe Veraa. Liinat sopivat hyvin käyttöön sekä kotona että paikoissa, joissa ei ole saatavilla juoksevaa vettä.

3. Pesu- ja ihonhoitotuotteet

Vauvan ihoa hoidetaan erityisen hellävaraisilla tuotteilla. Pirkka-sarjasta löydät tärkeimmät perustuotteet vauvan hoitoon:

  • Pirkka lastenvoide on hajusteeton, nopeasti imeytyvä perusvoide joka sisältää ihoa pehmittävää ja rauhoittavaa pantenolia sekä hoitavia kasviöljyjä. Käytä vaippa-alueelle aina vaipanvaihdon yhteydessä sekä tarvittaessa myös muille ihoalueille.
  • Pirkka sinkkivoide on sinkkioksidia sisältävä hajusteeton voide, joka muodostaa suojaavan kalvon iholle ja ehkäisee näin vaippa-alueen punoitusta ja ärsytystä. Voidetta levitetään ohut kerros puhtaalle, kuivalle iholle jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä.
  • Pirkka hoitoöljy on hajusteeton, vauvan ihoa kosteuttava ja pehmentävä ihoöljy. Öljyä sivellään iholle kylvyn tai suihkun jälkeen ja se sopii myös vauvahierontaan.
  • Pirkka vauvapesu on erittäin mieto, hajusteeton vauvan ihon ja hiusten pesuaine. Lisää pesuainetta kylpyveteen tai nestemäisen saippuan tavoin iholle.
  • Pirkka talkki ehkäisee kosteuden aiheuttamia hiertymiä sekä pehmentää ja viilentää jo ärtynyttä ihoa.

4. Hoitoöljy

Pirkka hoitoöljy on hajusteeton ihoöljy pienen vauvan ihonhoitoon, joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Hoitoöljyä sivellään iholle kylvyn tai suihkun jälkeen ja se sopii myös vauvahierontaan. Äitikin voi käyttää vauvaöljyä ihonhoidon lisäksi vaikkapa meikinpoistoon.

5. Tutti

Anatomisesti muotoiltu 0-6 kuukauden ikäisille vauvoille tarkoitettu Pirkka tutti on valmistettu silikonista ja polypropeenista. Tutti täyttää standardin EN 1400 vaatimukset ja on BPA-vapaa. Tutin puhtaudesta on hyvä huolehtia vähintään pesemällä se jokaisen käyttökerran jälkeen.

6. Tuttipullo

Värikäs 125 ml vetoinen Pirkka tuttipullo sopii vauvan lisäruokintaan. Pullon tuttiosa on valmistettu silikonista ja tuote on BPA-vapaa.

7. Niistäjä

Pienten lasten tukkoisen nenän puhdistamiseen voi käyttää apuna Original NoseFrida -niistäjää, joka on helppo käyttää eikä vahingoita vauvan herkkiä limakalvoja. Muista myös vaihdettavat NoseFrida -hygieniafiltterit.

8. Amme

Laadukas Orthexin 50 litran amme sopii vauvalle ja taaperolle. Tukevan muotoinen amme on helppo tyhjentää, koska siinä on kätevä tyhjennystulppa.

9. Hoitoalusta

Pehmeää Pikku Piia vauvan hoitoalustaa voi käyttää hoitopöydän tai tason päällä. Muovipinnoitettu alusta on helppo puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä, eikä se sisällä kiellettyjä kemikaaleja. Alustan koko on 50 x 65 cm.

10. Harsoliina

Puuvillainen, kestävä Pikku Piia harsoliina sopii moniin tarpeisiin. Liinoja voi käyttää niin uniriepuina kuin vaunuissa suojanakin. Yhden liinan koko on 76 x 76 cm ja sen voi pestä pyykinpesukoneessa jopa 90 asteessa.

Muista myös nämä

Itkuhälytin

Itkuhälytin auttaa valvomaan vauvan unta myös eri huoneesta tai vauvan nukkuessa vaikkapa ulkona vaunuissa. Philips Avent Dect SCD506/01 on luotettava ja häiriötön itkuhälytin, jossa on muun muassa ääniaktivoituva LED-valo sekä puheominaisuus.

Rintapumppu

Käsikäyttöinen, edullinen Philips Avent Natural -rintapumppu sekä sähkökäyttöinen, tehokas Medela Mini Electric -rintapumppu stimuloivat maidontuotantoa ja auttavat esimerkiksi keräämään maitoa talteen tilanteisiin, joissa et voi imettää.

Imetyksen avuksi

Pirkka liivinsuojukset (50 kpl/pkt) ovat anatomisesti muotoiltuja ja pehmeäreunaisia. Pehmeät, imukykyiset liivinsuojukset estävät imetysten välillä rinnanpäitä ärtymästä ja suojaavat vaatteita maitotahroilta.

Kätevä ja huomaamaton Medela-maidonkerääjä kerää vuotavan maidon imetyksen aikana sekä imetyskertojen välillä.

Medela Contact rintakumit ovat tilapäinen imetyksen apuväline, kun rinnanpäät ovat arat. Kumit on valmistettu ohuesta silikonista ja niiden muotoilun ansiosta vauva tuntee äidin ihon ja tuoksun. Saatavana on eri kokoja.

Libero-laukku K-ruokakaupoista

Libero-kerhoon kuuluvat vastasyntyneen lapsen vanhemmat voivat lunastaa suositun Libero-laukun K-Citymarketeista, K-Supermarketeista ja K-Marketeista. Libero-laukku sisältää lelun ja neuvoja uusille äideille sekä tuotenäytteitä Libero-, Libresse- ja Tena-tuotteista.

Lue lisää Libero-laukusta