Leivo juhlien parhaat herkut

Leivo juhlien parhaat herkut

Päivitetty 21.5.2021

Essut esille ja vispilä valmiiksi! Leivotko syötävillä kukilla koristellun muffikranssin vai villit raidalliset marengit?

Carrot Kitchenin ohjeilla junnukokkikin voi osallistua kesän juhlien leipomispuuhiin. Murokeksit ja marengit kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät hienosti tiiviissä rasiassa. Muffinikranssin muffinit voi leipoa edellisenä päivänä, jolloin juhlapäivälle jää paras osuus eli kuorrutus ja koristelu! Ennen kuin aloitat, voit katsoa taitovideoita mittaamisesta, uunin käytöstä ja veitsellä leikkaamisesta lasten omasta kokkaussovelluksesta Carrot Kitchenistä tai sivun alalaidasta. Videoiden hauskojen vinkkien avulla kokkaaminen käy helposti.

Lataa Carrot Kitchen täältä!

Lasten juhlabooli

Juhlissa kuuluu tietenkin kilistellä, ja siihen sopii mainiosti lasten juhlabooli. Raikkaassa boolissa maistuvat vadelma ja päärynä. Muista jäädyttää vesimelonipalat jo edellisenä päivänä. Niiden avulla booli pysyy kylmänä tarjoilupöydässä. Voit pakastaa myös päärynämehua jääpalapusseissa ja lisätä nekin boolin joukkoon. Pakastettu mehu ei laimenna boolia sulaessaan.

Muffinssikranssi

Voiko olla söpömpää! Raikkaista sitruunamuffineista syntyy ihana muffissikranssi. Jos et ehdi leipoa, kranssin voi tehdä myös kaupan valmiista muffineista. Kranssi koristellaan ihan oikeilla kukilla. Syötävät orvokit maistuvat kirpsakoilta. Lisää kranssin päälle suosikkimarjojasi ja juhlapöydän kaunein kakku on valmis.

Murokeksit

Juhlissa pitää olla aina keksejä, joita voi käydä napsimassa suuhun ohimennessä. Tällä ohjeella murokeksejä valmistuukin aika läjä napsittavaksi. Kaiva piparkakkumuotit esille, niin saat hauskan muotoisia keksejä. Tarjoile keksit makoisalla hillotäytteellä tai ihan sellaisenaan. Keksikuppi on takuulla tyhjä juhlien päätteksi!

Fetapiirakat

Ei pelkkää makeaa! Suolaiset fetapiirakat syntyvät hujauksessa kaupan valmiista piirakkataikinasta. Täytteeksi sekoitetaan tuorejuustoa ja fetaa ja koko komeus kruunataan kirsikkatomaateilla, jotka paistuvat mahtavan meheiksi uunissa. Koristele basilikanlehdellä ja nauti muutamalla haukkauksella.

Vegaaniset marengit

Jopas jotakin! Marengit ilman kananmunaa! Tällä ohjeella ei tarvitse erotella kieli keskellä suuta kananmunan keltuaista ja valkuaista, sillä salaisuus on kikherneiden liemi. Hienot raidat vedellään geelivärillä pursotuspussin sisään. Jos haluat yksivärisiä marenkeja, sekoita geeliväriä marenkimassaan ennen pursottamista.