Parhaat mansikkareseptit x 8

Parhaat mansikkareseptit x 8

Ei ole suomalaisen mansikan voittanutta! Mutta mitä tehdä mansikasta? Katso kahdeksan hurmaavaa mansikkaleivonnaista, joista löytyy useampi kuin yksi suosikki jokaiselle.

1. Helppo mansikkakakku

Kesän helpoin mansikkakakku valmistuu parilla pyöräytyksellä sekoitettavasta taikinasta. Ihanan mehevä kakku kuorrutetaan kermalla, vaniljatuorejuustolla ja reilulla kasalla tuoreita mansikoita.

Helppo mansikkakakku kuvitus

2. Mansikkajuustokakku

Kesäisen kaunis mansikkajuustokakku on todellinen kahvipöytien klassikko! Juustokakun vaniljainen mansikkatäyte sulaa suussa ja kakku viimeistellään överisti Eton Mess -tyyliin tuoreilla mansikoilla, rouhitulla valkosuklaalla, marengeilla ja vadelmarouheella.

mansikkajuustokakku 680x300

3. Mansikka-britakakku

Tuoreiden mansikoiden, samettisen kermavaahdon ja rapsakan makean marengin yhdistelmä on taattu suosikki kesäkakuksi! Sen lisäksi, että britakakku maistuu taivaalliselta, se on yllättävän helppo valmistaa. Britakakku koristellaan kauniiksi mansikoilla, kermavaahdolla, mintunlehdillä sekä mantelilastuilla.

mansikka-britakakku-680x300

4. Mansikkapirtelö

Tämä resepti on lasten suosikki, joten ota pikkukokki mukaan tekemään nostalgista pirtelöä! Se maistuu ihan koko perheelle. Tarvitset vain vaniljajätskiä, mansikoita ja sokeria, ihanan helppoa ja lopputulos on ihan super!

Mansikkapirtelö 680x297

5. Mansikkafocaccia

Jos haluat kokeilla perinteisen mansikkakakun sijasta jotain muuta, leivo herkullinen ja kesäinen focaccia! Se koristellaan tuoreilla mansikoilla ja karamellisoidulla sipulilla. Tästä kesävieraasi tykkäävät varmasti! Tarjoa leipä italialaiseen tapaan oliiviöljyn ja balsamietikan kanssa.

Mansikkafocaccia 2021 (680 x 298)

6. Mansikkatäytekakku

Perinteisin kakku kesään on aina herkullinen mansikkakakku! Tämä mansikkatäytekakku on yksinkertaisempi nakuversio, jota ei kuorruteta, vaan annetaan täytteiden puhua puolestaan. Kakku kostutetaan seljankukkamehulla ja täytetään runsaalla määrällä mansikoita.

Mansikkatäytekakku (680x300)

7. Lettukakku

Mansikkainen lettukakku valmistuu helposti ja on koko perheen suosikki! Rento kakku kootaan letuista, kermarahkasta, mansikkahillosta ja omista suosikkimarjoista. Lettukakku sopii mainiosti vaikkapa mökillä valmistettavaksi!

Lettukakku 2023 (680x300)

8. Helppo mansikkajuustokakku

Tästä paistetusta juustokakusta helpon tekee se, ettei kakulla ole pohjaa ollenkaan. Ainekset pyöräytetään sekaisin, kaadetaan vuokaan ja isketään uuniin. Parhaimmillaan helppo mansikkajuustokakku on yön yli jääkaapissa viilennyttyään!

helppo-mansikkajuustokakku 680x300

Ainekset mansikkaherkkuihin kätevästi myös verkkokaupasta!