Meetvurstipoliittinen selonteko julki – hyvä maku pidettävä omissa käsissä

Meetvurstipoliittinen selonteko julki – hyvä maku pidettävä omissa käsissä

Makuasioiden neuvottelukunta antaa kotitalouksien ravitsemusasioiden päätöksentekijöille vuosittain meetvurstipoliittisen selonteon. Selonteossa arvioidaan hyvän maun tilannetta, muutostekijöitä ja tavoitteita. Näitä toteuttamalla hyvänmakuisia meetvursteja valmistava Kotivaran tehdas Oulussa suuntaa toimintaansa kohti alati vahvistuvaa meetvurstinystävien makunautintoa.

Kotivaran alkuperäinen Venäläinen meetvursti on yksi suosituimmista meetvursteista Suomessa. Selonteon kattamalla ajanjaksolla noin 70 % tuotteen käyttäjistä on pitänyt Venäläistä meetvurstia paremman makuisena kuin muita meetvursteja.

Selonteossa keskeistä: Suomalaisomisteinen perheyhtiö

Selonteon huomio kiinnittyy siihen, että alkuperäisen Venäläisen meetvurstin valmistus ja siihen liittyvä päätöksenteko on ollut suomalaisten omissa käsissä jo vuodesta 1951. Valmistaja Kotivara on suomalaisomisteinen ja Suomessa toimiva perheyhtiö. Nimen perustana on reseptin yhteys venäläiseen keittiöön – tuotteella ei ole muita yhteyksiä Venäjälle. Missään Kotivaran tuotteessa ei käytetä Venäjältä tuotua raaka-ainetta.

Meetvurstitehtaalla Kotivaran meetvurstinvalmistus nojaa laatukäsikirjaan kirjattuihin arvoihin ja tavoitteisiin. Erityisen tärkeää hyvän maun kannalta on pitää suola ja rasva hyvin tasapainossa.

Kotivara-kuvituskuva

Makuvaikuttaja neuvoo

”Pitää osata tehdä asiat oikeassa järjestyksessä ja muistaa maltti”, sanoo meetvurstitehtaalla työskentelevä makupoliittinen vaikuttaja. ”Maun hienostuneisuuden viimeistelevät ne viisi viikkoa, jotka meetvurstitangot viettävät kypsytysuunin tasaisessa lämmössä, tarkasti valvotussa ilmankosteudessa ja lepän miedossa savussa.”

Johtopäätöksissään makupoliittinen selonteko päätyy siihen, että avoimin mielin syntyy hyvää, itse asiassa parasta. Toivomme, että asiasta kiinnostuneet kansalaiset ottavat yhteyttä kuluttajapalveluumme, kun heillä on kysyttävää. Kuuntelemme mielellämme mielipiteesi tuotteistamme.