Mikä MiFU?

Mikä MiFU?

Suomalaisesta maidosta valmistettu uusi Valio MiFU® on uusi proteiinipitoinen pääraaka-aine kotikeittiöön. Paistettava MiFU ruokarae tarjoaa helpon ja maistuvan ratkaisun arkiruoanlaiton haasteisiin.

Moni etsii vaihtoehtoja lihan korvaamiseen ruoanlaitossa. Valion suomalaisesta maidosta valmistama paistettava MiFU ruokarae sopii kaikkiin samoihin resepteihin kuin tutut liha ja kanakin.

Runsaasti proteiinia, vain vähän rasvaa 

MiFU sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. MiFUssa on rasvaa vain 3 % ja siitä tyydyttynyttä rasvaa ainoastaan 0,2 %. Sadassa grammassa MiFU ruokaraetta on 14 grammaa korkealaatuista ja hyvin imeytyvää maitoproteiinia. 

MiFU on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton, joten se sopii myös useimpiin erityisruokavalioihin. MiFUssa on myös B12-vitamiinia, jonka riittävästä saannista on hyvä huolehtia kasviruokavaliossa. 

Makuvaihtoehtoja on neljä:

Miedon makuiset rakeet saavat makunsa maustekastikkeista, jotka sisältävät suomalaista rypsiöljyä ja mausteita.

Näin kokkaat MiFUsta 

MiFU on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa, mutta ruokarakeen valmistus ei vaadi esivalmisteluja tai kypsennystä. MiFUn voi lisätä lämpimiin ruokiin sellaisenaan tai paistaa pannulla, jolloin rakeet saavat ruskean paistopinnan. Paistettaessa tai kuumennettaessa se säilyttää rakenteensa ja on suutuntumaltaan miellyttävän pehmeä.

Ravista pakkausta ennen ruokaan lisäämistä, jotta maustekastike sekoittuu tasaisesti ruokarakeiden joukkoon. MiFUsta on helppo valmistaa esimerkiksi vaikkapa intialainen kasviscurry Palak paneer tai tomaattinen Palak paneer. MiFU sopii myös vegetortillan täytteeksi.

Yhdestä MiFU-rasiasta syntyy ateria 3–4 ruokailijalle. Pakkaus säilyy avattuna jääkaapissa 5-8 päivää. 

MiFUt löytyvät kaupasta juusto-osastolta, samasta hyllystä tofujen kanssa. Jos omasta kaupastasi ei MiFUja vielä löydy, nykäise hihasta omaa K-ruokakauppiastasi!