Kesän makein mansikkatorttu

Kesän makein mansikkatorttu

Kolottaako sokerihammasta? Marengilla, sitruunatahnalla sekä Daniela-kekseillä ryyditetty mansikkatorttu vie makeanhimon mennessään. 

Mansikkatorttu 1 Levitä valmiille marenkipohjalle lemon curd -sitruunatahnaa. 

Mansikkatorttu 2 Lusikoi sitruunatahnan päälle Pirkka vaniljarahkalla maustettua kermavaahtoa.

Mansikkatorttu 3 Murenna tortun päälle Daniela-keksejä.

Mansikkatorttu 4 Pilko päälle reilusti tuoreita mansikoita.

Mansikkatorttu 5 Viimeistele torttu marenkiruusukkeilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Mansikka–marenkitorttu (8–10 annosta)

•   1 valmis marenkikakkupohja (halutessasi voit valmistaa marengin itse jäädytetyn vadelma-marenkikakun ohjeella)
•   noin 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
•   2 dl Pirkka kuohukermaa
•   1 prk (150 g) Pirkka vaniljarahkaa
•   4–5 kpl Pirkka Daniela kaakaotäytekeksiä
•   500 g Pirkka mansikoita
•   marenkiruusukkeita
•   sitruunamelissaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljarahka kermavaahdon sekaan.

Päällystä marenkipohja lemon curd-sitruunatahnalla. Lusikoi tahnan päälle kermavaahdon ja rahkan seosta. Murenna päälle Daniela-kaakotäytekeksejä ja pilko runsaasti tuoreita mansikoita. Viimeistele kakku marenkiruusukkeilla sekä tuoreella sitruunamelissalla.