Kesän makein mansikkatorttu
Kolottaako sokerihammasta? Marengilla, sitruunatahnalla sekä Daniela-kekseillä ryyditetty mansikkatorttu vie makeanhimon mennessään.
Levitä valmiille marenkipohjalle lemon curd -sitruunatahnaa.
Lusikoi sitruunatahnan päälle Pirkka vaniljarahkalla maustettua kermavaahtoa.
Murenna tortun päälle Daniela-keksejä.
Pilko päälle reilusti tuoreita mansikoita.
Viimeistele torttu marenkiruusukkeilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Mansikka–marenkitorttu (8–10 annosta)
• 1 valmis marenkikakkupohja (halutessasi voit valmistaa marengin itse jäädytetyn vadelma-marenkikakun ohjeella)
• noin 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
• 2 dl Pirkka kuohukermaa
• 1 prk (150 g) Pirkka vaniljarahkaa
• 4–5 kpl Pirkka Daniela kaakaotäytekeksiä
• 500 g Pirkka mansikoita
• marenkiruusukkeita
• sitruunamelissaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljarahka kermavaahdon sekaan.
Päällystä marenkipohja lemon curd-sitruunatahnalla. Lusikoi tahnan päälle kermavaahdon ja rahkan seosta. Murenna päälle Daniela-kaakotäytekeksejä ja pilko runsaasti tuoreita mansikoita. Viimeistele kakku marenkiruusukkeilla sekä tuoreella sitruunamelissalla.