Kesänmakuiset jäätelösandwichit
Kermaista jäätelöä sekä suklaisen pehmeää keksiä. Niistä on klassinen jäätelösandwich tehty. Tämä herkku tuo kesän kielelle, slurps!
JÄÄTELÖSANDWICHIT (gluteeniton)
Pohja:
- 130 g Pirkka meijerivoita tai Pirkka margariinia
- 3 dl Pirkka sokeria
- 3 Pirkka munaa
- 3 dl Pirkka perunajauhoja
- 1 dl Pirkka kaakaojauhetta
- 1 tl Pirkka leivinjauhetta
- ripaus Pirkka suolaa
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- ½ dl Pirkka maitoa
Täyte:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Kumoa taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
6. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan.
7. Levitä toiselle puoliskolle pehmennyttä jäätelöä, nosta kakkupohjan toinen puolisko pohjan ja jäätelön päälle. Laita levy tunniksi pakastimeen ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Viimeistele jäätelösandwichit suklaakastikkeella.