Näin onnistut: Mustat briossisämpylät

Näin onnistut: Mustat briossisämpylät

Yllätä ystäväsi pyörittelemällä yhteiseen grilli-iltaan mustat briossisämpylät hampurilaisia varten! Sämpylöiden musta väri on peräisin lääkehiilestä, joka sopii ruoan värjäämiseen erinomaisesti. Jättämällä lääkehiilen pois saat herkullisia, vaaleita briossisämpylöitä.

Näin teet mustat briossisämpylät

  1. Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi, ja sekoita siihen murennettuna hiiva, sokeri, suola sekä apteekista saatava lääkehiili. Sekoita myös munat joukkoon.
  2. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella varmistaaksesi sitkon syntyminen taikinaan.
  3. Leikkaa huoneenlämpöinen voi kuutioiksi, lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä noin 10 minuuttia.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele leivinpaperitetulle pellille noin 12 sämpylää. Kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia.
  6. Voitele kohonneet sämpylät kunalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Valmista briosseista esimerkiksi korealaisia lohiburgereita!

mustat-briossisampylat-nain-onnistut

Näillä vinkeillä onnistut varmasti

  1. REILUSTI RASVAA: Runsas rasva ja kananmunat rikastavat taikinan ja tekevät sämpylöistä briossimaisen kuohkeita ja rapeita.
  2. VAIVAA RIITTÄVÄSTI: Taikina kannattaa vaivata yleiskobneella, sillä kunnon vaivaus takaa hyvän sitkon. Sitkoista taikinaa on helppo käsitellä ja saada kiinteitä.
  3. ANNA KOHOTA: Raskasta taikinaa tulee kohottaa melko pitkään kohotakseen kaksinkertaiseksi. Kohota myös valmiit sämpylät rauhassa ennen uunia, jotta ne eivät repeä.

Katso nämä

Sinua saattaisi kiinnostaa