Näin letität texaspitkon
Suussa sulavat vaniljatäytteiset texaspitkot kruunaavat viikonlopun kahvihetken. Näyttävä pitko on helppo letittää.
Texaspitko-reseptin taikina ja täyte riittävät kahteen muhkeaan pitkoon. Katso helpot vaihe-vaiheelta -ohjeemme!
1. Kauli puolet taikinasta noin 40 × 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle ja käännä pitkä taikinasivu täytteen päälle.
2. Jaa levy pitkittäin neljään säikeeseen.
3. Kieritä säikeet pareittain kierteelle ja nipistä ne päistä hyvin kiinni toisiinsa.
4. Kieritä edelleen kaksi kieritettyä säiettä keskenään pitkoksi ja nipistä myös niiden päät tiukasti kiinni toisiinsa.
Nosta pitko varovasti pellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Leivo, täytä ja kohota toinen puolikas taikinasta samoin.
Lähde: Pirkka-lehti 3/2014