Näin onnistut: Omenaiset kaalikääryleet
Julkaistu 3.5.2018Kääräise kaalinlehtiin mehevä ohratäyte ja kypsennä ajan kanssa. Hyvää kannattaa odottaa.
Näin onnistut
- Kiehauta vesi isossa kattilassa. Koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaali. Keitä kaali kypsäksi, noin 15 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet yksitellen niiden kypsyttyä ja levitä leikkuulaudalle. Jatka keittämistä, kunnes kaikki lehdet ovat kypsiä.
2. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja valuta hyvin. Kuori ja hienonna sipuli ja omenat. Kuullota ne kevyesti rasvassa paistinpannulla. Sekoita kulhossa keskenään raaka jauheliha, ohrasuurimot, omena, sipuli ja muna. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.
3. Leikkaa lehtiruodin kohta tarvittaessa veitsellä ohuemmaksi. Nosta jokaiselle lehdelle 2–3 rkl täytettä.
4. Kääri tiukaksi kääryleeksi.
5. Nosta kääryleet voideltuun vuokaan vieri viereen. Valuta siirappia ja lisää muutama voinokare kääryleiden päälle. Paista aluksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske uunin lämpö sitten 175 asteeseen. Valele kääryleitä välillä paistoliemellä ja paista vielä 45 minuuttia.
- Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.
Omenaiset kaalikääryleet
6 annosta, noin 24 kpl
n. 1 1/2 kg valkokaalia
n. 2 l vettä
n. 1 1/2 tl suolaa
Täyte
3/4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 sipuli
2 (n. 350 g) omenaa
1 pkt (400 g) Pirkka Kevyt jauhelihaa
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl meiramia
Pinnalle
n. 1/2 dl siirappia
n. 30 g Pirkka meijerivoita
Lisäksi
Pirkka puolukkahilloa
Vinkki! Kaalikääryleet sopivat hyvin pakastettaviksi.