Näin teet ananaskukkia

Näin teet ananaskukkia

Viehkeillä ananaskukilla koristelet suloisimmat kuppikakut ja ihanimmat täytekakut. Katso helpot vaihe vaiheelta -ohjeemme!

Tarvitset: puolikkaan tuoreen ananaksen, punaista nestemäistä karamelliväriä ja säilykepunajuurten lientä.

1. Leikkaa kokonainen ananas poikittain puoliksi ja poista kanta. Leikkaa kuoret pois.
Ananaskukat vaihe 1

2. Koverra kaikki tummat pilkut pois terävällä veitsellä tai kuorimaveitsen kärjellä. On tarkoitus, että reunoissa on reilusti koloja, jotta kukista tulee luonnollisemman näköisiä.
Ananaskukat vaihe 2

3. Voit leikata ananasviipaleiden reunoihin lisää koloja tai "hapsuttaa" reunat veitsellä leikkaamalla. Kuivaa ananasviipaleet talouspaperilla taputtelemalla.
Ananaskukat vaihe 3

4. Levitä ananasviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Värjää kukat halutessasi punaisella karamellivärillä tai punajuurenliemellä pullasudin avulla.
Ananaskukat vaihe 4

Kukkien kuivaus ja muotoilu

Kuivaa ananaksia 100-asteisessa kiertoilmauunissa noin 1/2 tuntia. Käännä kukat toisin päin ja anna kuivua toiset 1/2 tuntia, käännä vielä kerran ja jatka kuivaamista 15-30 minuuttia. Jos kuivaat tavallisella tasalämpöuunilla, kuivausaika on noin 1/2 tuntia pidempi.

Lopputuloksen pitäisi olla nihkeä, ei rutikuiva, jotta kukkia voi vielä muotoilla. Muotoile kukat kukiksi sopivan kokoisissa astioissa, esimerkiksi kahvikupeissa. Anna kukkien kuivahtaa muotoonsa kupeissa yön yli. Valmiit kukat muistuttavat kehäkukkia.

Näin säilytät ja käytät ananaskukkia

Voit tehdä koristeet hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä niitä esimerkiksi peltirasiassa. Liian tiiviissä rasiassa kukat voivat homehtua, jos niihin on jäänyt kosteutta.
Ananaskukkien maku on hyvin miedon kirpeä ja rakenne hieman sitkeä.

Korista ananaskukilla esimerkiksi Eksoottiset omenakuppikakut.