Näin teet ruusuja sokerimassasta
Päivitetty 6.6.2023
Herttaiset koristeruusut kaunistavat juhlakakkuja keväisessä kahvipöydässä.
Kauli sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.
Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla (esim. tylla) ruusun terälehtiä. Suojaa sokerilevy kelmulla, ettei se kuivahda.
Kiedo 1–2 terälehteä tiukalle rullalle ruusun keskustaksi.
Taivuta uloimpia terälehtiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kiinnitä terälehdet ruusun keskustaan. Anna kuivahtaa esimerkiksi ruokalusikan pesässä. Voit valmistaa ruusut hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Ruusut koristavat esimerkiksi mustaherukka-valkosuklaajuustokakkua!