Pieni kokkausopas: Éclair-pohjat
Éclairit eli pitkulaiset tuulihatut täytetään vaniljakiisselillä tai kermavaahdolla ja kuorrutetaan tomusokerikuorrutteella tai suklaalla. Katso alta ohjeet ranskalaisen klassikon valmistamiseen!
Pieni kokkausopas: Éclair-pohjat 20 KPL
YLI 60 MIN
2 dl vettä
100 g Pirkka meijerivoita
1 ½ dl Pirkka puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl Pirkka vaniljasokeria
3 Pirkka kananmunaa
** Vinkki!**
Saat taikinasta gluteenittoman, kun käytät vehnäjauhojen tilalla 2 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta. Huomioithan gluteenittomuuden myös kuorrutteessa ja koristeissa.
Katso kuvalliset ohjeet pohjien tekoon vaihe vaiheelta
1. Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva.
2. Lisää jauhot ja vaniljasokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen.
3. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.
4. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten.
5. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille.
6. Paista tuulihattuja 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät lässähdä. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä.
7. Täytä tuulihatut suklaatoffeetäytteellä tai sitruunamustaherukkatäytteellä. Leivokset (20 kpl) riittävät jompaan kumpaan täytevaihtoehtoon.
PS!
Voit leipoa ja pakastaa pohjat myös etukäteen. Täytä ja kuorruta leivokset vasta tarjoilupäivänä.
PPS
Voi tehdä tuulihatuista myös suolaisen version. Jätä silloin taikinasta vaniljasokeri pois ja lisää valmiisiin tuulihattuihin mieleisesi suolainen täyte!