Näin onnistut: Pokekakku
Päivitetty 15.5.2018
Mikä pokekakku? Pokekakun nimi tulee englannin kielen sanasta poke, joka tarkoittaa tökkäämistä, koska pokekakkuun tökitään koloja, joihin täyte valutetaan. Pokekakku tunnetaan myös nimillä tökkäyskakku ja kolokakku.
Näin valmistat kakkupohjasta pokekakun
- Valmista koloihin täytettävä marjasose, kastike tai mousse - esimerkiksi herukkakinuski
- Töki kakkupohjaan (halkaisija 19-20cm) noin 15-16 koloa lähes pohjaan saakka. Poista koloista ylimääräinen kakkumuru.
- Valuta täyte koloihin esimerkiksi pursotinpussin avulla ihan pintaan asti.
- Vaahdota kermavaahto tai kerma-tuorejuustosekoite ja levitä kakun pinnalle. Koristele kakku oman mielen mukaan!
Parhaat vinkit onnistumiseen
- TÄYTE: Sopiva täyte on jähmeää, mutta vielä juoksevaa. Liian ohut täyte imeytyy kakkupohjaan, mutta ei täytä koloja. Mousset, suklaa- ja kinuskikastikkeet sekä marjasoseet ovat erinomaisia tökkäyskakun täytteitä.
- KOLOT: Helpoten kolot tökit pyöreällä omenaporalla tai perunankuorimaveitsellä. Pidä huoli, ettei koloja ole liian tiheästi, jolloin kakku saattaisi murtua. Painele kolot melkein pohjaan asti, jotta täyte tekee kakusta mehevämmän.
- KAKKUPOHJA: Tiivis ja hieman rasvaisempi kakkupohja on pokekakkuun paras, koska kaadettava täyte pysyy tökityissä koloissa. Vinkki! Kakun voi tehdä myös tummaan kakkupohjaan.