Näin valmistat kakkupohjasta pokekakun
- Valmista koloihin täytettävä marjasose, kastike tai mousse - esimerkiksi herukkakinuski
- Töki kakkupohjaan (halkaisija 19-20cm) noin 15-16 koloa lähes pohjaan saakka. Poista koloista ylimääräinen kakkumuru.
- Valuta täyte koloihin esimerkiksi pursotinpussin avulla ihan pintaan asti.
- Vaahdota kermavaahto tai kerma-tuorejuustosekoite ja levitä kakun pinnalle. Koristele kakku oman mielen mukaan!
Parhaat vinkit onnistumiseen
- TÄYTE: Sopiva täyte on jähmeää, mutta vielä juoksevaa. Liian ohut täyte imeytyy kakkupohjaan, mutta ei täytä koloja. Mousset, suklaa- ja kinuskikastikkeet sekä marjasoseet ovat erinomaisia tökkäyskakun täytteitä.
- KOLOT: Helpoten kolot tökit pyöreällä omenaporalla tai perunankuorimaveitsellä. Pidä huoli, ettei koloja ole liian tiheästi, jolloin kakku saattaisi murtua. Painele kolot melkein pohjaan asti, jotta täyte tekee kakusta mehevämmän.
- KAKKUPOHJA: Tiivis ja hieman rasvaisempi kakkupohja on pokekakkuun paras, koska kaadettava täyte pysyy tökityissä koloissa. Vinkki! Kakun voi tehdä myös tummaan kakkupohjaan.