Rahkajälkiruoat

Rahkajälkiruoat

Rahka on suomalaisten suosikki, joka tuo raikkautta, makua sekä pehmeyttä moniin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Rahka on keväisten pääsiäisleivonnaisten suosikkiraaka-aine.

Pääsiäisen rahkaherkut

Maitorahka on merkittävä osa perinteisimpiin pääsiäisen jälkiruokiin lukeutuvassa pashassa. Kirpsakka, suussasulava sitruunarahka on myös raikas jälkiruoka kevään suurimpaan ruokajuhlaan. Mämmin ystävät hullaantuvat mämmikakusta, johon sujahtaa purkillinen sitruunaista rahkaa. Vaniljarahkatäytteiset töhnämunat ovat trendikkäitä ja suosittuja rahkaherkkuja kaiken ikäisten keskuudessa.

Maustetut rahkat

K-ruokakaupoista löytyy monia valmiiksi maustettuja rahkoja, mutta niiden valmistaminen itse on lähes yhtä helppoa kuin purkin avaaminen. Kokeile keväistä mangorahkaa tai herkittele kookos-ananasrahkalla. Persimon on ansaitusti päätynyt yhdeksi syys-talven suosituimmista hedelmistä ja hurmaa myös persimonrahkassa. Joulun alla myös luumurahka on toivottu jälkiruokaherkku!

Mehevät rahkamunkit sekä -pullat

Rahkamunkit maistuvat aina hyviltä ja ne ovat nopeita myös valmistaa - kunhan muistaa olla varovainen kuuman öljyn kanssa. Pullantuoksu kotona saa aina hyvälle mielelle ja jälkiruokana ihanat rahkapullat piristävät varmasti jokaisen päivää. Pullataikinasta pyöräyttää helposti myös rahkapiirakan, josta riittää isommallekin porukalle. Raikkaat rahka-ananaspiirakat tehdään myös pullataikinaan - herkullinen rahkatäyte koostuu maitorahkasta ja smetanasta.

Online Medium 660x-Rahkapiirakka 2020

Pannukakut ja piirakat rahkasta

Testaa mehevät syrnikit eli rahkaletut arjen herkullisena jälkiruokana. Paista miedolla lämmöllä, sillä paksut letut saattavat palaa herkästi. Vedelmahilloke, hillo, kermavaahto tai jäätelö sopivat kaikki erinomaisesti rahkalettujen kanssa. Nopeamman version letuista saa tekemällä rahkapannarin, jolloin säästyy paistopuuhilta. Mustikkapiirakka on monien suosikki ympäri vuoden. Mustikkarahkapiirakka vie kielen mennessään! Perinteinen, pehmeä rahkatorttu on ehdottomasti kokeilunarvoinen klassikko.

Rahkajäätelöä ja -annoksia

Tiesitkö, että myös jäätelöä valmistetaan rahkasta? Kesän mielettömin herkku on sitruunainen rahkajäätelö, joka valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Irish cream -trifle on kahvia, maustettua rahkaa sekä mutakakkua sisältävä annos aikuisempaan makuun.