K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Rahkajälkiruoat

Rahkajälkiruoat

Rahka on suomalaisten suosikki, joka tuo raikkautta, makua ja pehmeyttä moniin leivonnaisiin sekä jälkiruokiin. Rahka on keväisten pääsiäisleivonnaisten suosikkiraaka-aine.

Pääsiäisen rahkaherkut

Maitorahka on merkittävä osa perinteisimpiin pääsiäisen jälkiruokiin lukeutuvassa pashassa. Kirpsakka, suussasulava sitruunarahka on myös raikas jälkiruoka kevään suurimpaan ruokajuhlaan. Mämmin ystävät hullaantuvat mämmikakusta, johon sujahtaa purkillinen sitruunaista rahkaa. Vaniljarahkatäytteiset töhnämunat ovat trendikkäitä ja suosittuja rahkaherkkuja kaiken ikäisten keskuudessa. Persikka-rahkapiirakka muropohjalla on klassikko, joka sopii takuulla pääsiäisen jälkkäripöytään.

Persikka-rahkapiirakka kuvitus Kuvassa: Persikka-rahkapiirakka

Maustetut rahkat

K-ruokakaupoista löytyy monia valmiiksi maustettuja rahkoja, mutta niiden valmistaminen itse on lähes yhtä helppoa kuin purkin avaaminen. Kokeile keväistä mangorahkaa tai herkittele kookos-ananasrahkalla. Persimon on ansaitusti päätynyt yhdeksi syys-talven suosituimmista hedelmistä ja hurmaa myös persimonrahkassa. Joulun alla myös luumurahka on toivottu jälkiruokaherkku!

Rahka raikastaa munkit ja pullat

Rahkamunkit maistuvat aina hyviltä ja ne ovat nopeita myös valmistaa - kunhan muistaa olla varovainen kuuman öljyn kanssa. Pullantuoksu kotona saa aina hyvälle mielelle ja perinteiset rahkapullat piristävät varmasti jokaisen päivää. Pullataikinasta pyöräyttää helposti myös rahkapiirakan, josta riittää isommallekin porukalle. Jos olet mustikkapiirakan fani, kokeile myös mustikkarahkapiirakkaa, joka valmistetaan valmiiseen gluteenittomaan pullataikinaan. Ihanan keväiset mango-rahkapullat raikastetaan mangon lisäksi myös limetillä.

Online Medium 660x-Rahkapiirakka 2020 Kuvassa: Rahkapiirakka

Pannukakut ja piirakat rahkasta

Testaa mehevät syrnikit eli rahkaletut arjen herkullisena jälkiruokana. Paista miedolla lämmöllä, sillä paksut letut saattavat palaa herkästi. Vedelmahilloke, hillo, kermavaahto tai jäätelö sopivat kaikki erinomaisesti rahkalettujen kanssa. Nopeamman version letuista saa tekemällä rahkapannarin, jolloin säästyy paistopuuhilta. Myös maukkaat rahkavohvelit valmistuvat taikinasta, johon sekoitetaan purkillinen maitorahkaa.

Rahkavohvelit kuvitus Kuvassa: Rahkavohvelit

Rahkajäätelöä ja -annoksia

Tiesitkö, että myös jäätelöä valmistetaan rahkasta? Kesän mielettömin herkku on sitruunainen rahkajäätelö, joka valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Irish cream -trifle on kahvia, maustettua rahkaa sekä mutakakkua sisältävä annos aikuisempaan makuun.