Näin onnistut: Saaristolaisnäkkileipä

Näin onnistut: Saaristolaisnäkkileipä

Päivitetty 11.6.2020

Makea, saaristolaisleivän makuinen saaristolaisnäkkileipä on koukuttavan hyvää ja valmistuu helpommin kuin arvaatkaan.

Näkkileivän reseptin löydät täältä.

Saaristolaisnäkkileipä vaiheet 1

1. Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna pehmentyä puoli tuntia. Sekoita joukkoon kauraleseet, siirappi, öljy ja suola.

2. Lisää taikinaan erissä puuhaarukalla sekoittaen ruis- ja vehnäjauhot. Painele lopussa taikina tasaiseksi käsin. Älä vaivaa.

Saaristolaisnäkkileipä vaiheet 2

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä noin 34 cm x 40 cm:n kokoisiksi ohuiksi levyiksi.

4. Paista näkkileivät kahdessa erässä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–17 minuuttia. Tarkkaile, etteivät reunat pääse palamaan. Nosta näkkärit ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä.

5. Murra kunnolla kuivunut näkkileipä paloiksi. Säilytä näkkileivät kuivassa paikassa paperipussissa tai peltirasiassa.