Suklaa ruoanlaitossa - kokeile ja innostu

Suklaa ruoanlaitossa - kokeile ja innostu

Päivitetty 1.3.2018

Tiesitkö, että suklaa toimii makeiden jälkiruokien lisäksi erinomaisesti suolaisten pääruokien kastikkeissa sekä marinadeissa? Ota suklaa raaka-aineeksi ruoanlaitossa ja yllätä ystävät sekä perheenjäsenet!

Miten käyttää suklaata ruoanlaitossa?

Ihana, kaikille tuttu suklaa yllättää monipuolisuudellaan nyt suolaisissa aterioissa. Tummaa suklaata käytetään suolaisissa ruoissa kaikista suklaalaaduista eniten. Sen kaakaontäyteinen, kova koostumus ja tuhti, voimakas maku sopivat erinomaisesti moneen marinadiin ja myös rouheeksi valmiin aterian päälle. Suolaisissa kastikkeissa käytetään myös tummaa Pirkka kaakaojauhetta.

Suklaata marinadissa ja lihan kastikkeena

Meksikon yksi tunnetuimmista suklaa-annoksista on [chocolate mole eli meksikolainen suklaakana]. Chocolate molessa tumma suklaa, chili, tomaatti ja kaneli maustavat kanan. Meksikolainen suklaakana tarjoillaan normaalisti keitetyn riisin kanssa tai juhlavasti tortillan välissä. Suklaa sopii myös lammasruokiin - kokeile suklaamarinoitua karitsankaretta, jossa mehevä karitsankyljysrivi marinoidaan ja sivellään mausteisella suklaa-BBQ-kastikkeella. Suklaamarinoitu karitsankare on pääsiäistrendien 2018 kirkkaassa kärjessä!

Suklaa-sataykastikkeessa käytetään tummaa, aitoa kaakaojauhetta. Kastike on erinomaista sekä lämpimänä että jäähtyneenä tarjoiltuna kanan, porsaanlihan tai karitsan lisänä. Suklainen RUB-mausteseos on parasta ribsien mausteena, mutta myös muun porsaanlihan ja broilerin maustamisessa. Suklainen rub-mausteseos sopii myös iloisesti yllättäväksi pöytämausteeksi.