Suolainen piirakka - näin onnistut!

Suolainen piirakka - näin onnistut!

Päivitetty 3.5.2019

Suolainen piirakka sopii mainiosti niin juhlatarjoiluun kuin arkisempaan kahvihetkeen. Täytteillä ja koristeilla voit helposti muunnella kakun juhlavuutta. Katso vinkit, joilla onnistut suolaisessa piirakkapohjassa ja täytteiden makumaailmoissa!

Näillä vinkeillä onnistut :

Suolainen piirakkapohja syntyy helposti käsin tai näppärästi monitoimikoneessa leikkuuterällä. 
Kun olet taputellut suolaisen piirakkapohjan taikinan vuokaan, nosta se jääkaappiin, jotta taikina jähmettyy. Näin taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla, eikä valu uunissa.

Pelkkä pohja kannattaa esipaistaa uunin alatasolla ennen täytteen lisäämistä. Näin pohjasta tulee murea, eikä se jää raa’aksi. Vuoan koko vaikuttaa paistoaikaan. Ohut ja laakea piirakka paistuu nopeammin kuin paksu.

Piirakan voit täyttää mielesi mukaan. Jos leivot runsastäytteisen piirakan, varmista että piirakka kypsyy myös keskeltä. Voit peittää piirakan paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jolloin sen pinta ei tummu liikaa.

Suolainen piirakkapohja (1 kpl)

1. Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.

2. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.

3. Täytä haluamallasi tavalla.

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi Pirkka luomu graham- tai Pirkka kolmen viljan sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi Pirkka oreganolla tai timjamilla.

Nappaa tästä videovinkit feta-kasvispiirakan tekoon!