Syntisen hyvä suklaafondue

Syntisen hyvä suklaafondue

Julkaistu 25.1.2018

Pimenevät syysillat suorastaan vaativat illanistujaisia – jotka vuorostaan huutavat suklaata. Suklaafondue on muuntautumiskykyinen herkku ja samalla ohjelmanumero itsessään.

Suklaafondue – helppo jälkiruoka

Kuka voisi vastustaa sulaa suklaata? Suklaafondue on näyttävä, mutta helppo jälkiruoka, joka sulattaa varsinkin suklaanystävien sydämet. Suklaafondue ei paljoa vaadi – pilko ja asettele esille dipattavat ainekset, valmista lämmin suklaakastike ja nauti.

Fondue-kattilassa tai erityisessä, lämpökynttilällä varustetussa suklaafondue-padassa suklaa pysyy lämpimänä, mutta ilmankin pärjäät. Jos herkuttelijoita on suurempi joukko, voit kattaa jokaiselle oman kupillisen sulaa suklaata.

Suklaafonduen salat

Suklaafondue syntyy kuohukermasta ja levyllisestä Pirkka leivontasuklaata. Valitse makusi mukaan joko tummaa tai valkeaa suklaata. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa, lisää kerma ja sekoita suklaakastike tasaiseksi. Halutessasi voit maustaa suklaafonduen pähkinärouheella tai suosikkimausteellasi, kuten kanelilla tai kardemummalla. Tujaus chilijauhetta tai loraus mielilikööriäsi tuo lisälämmikettä viileään syysiltaan.

Hedelmät ja marjat sopivat dippaukseen

Dippaamiseen sopivat hyvin niin tuoreet kuin kuivatutkin hedelmät ja marjat. Kokeile esimerkiksi persikkaa, nektariinia, luumua, mansikoita tai pensasmustikoita. Kuivatuista hedelmistä pehmeät aprikoosit sekä taatelit sopivat erityisen hyvin suklaaseen dipattavaksi. Sokerihiiri herkuttelee myös suklaaseen kastetuilla vaahtokarkeilla!