Täydellinen ruokakuva kotikeittiössä – ota käyttöön ammattilaisen salaiset vinkit!

Täydellinen ruokakuva kotikeittiössä – ota käyttöön ammattilaisen salaiset vinkit!

Päivitetty 27.5.2019

Haluatko herkustasi näyttävän kuvan Instagramiin? Ammattikuvaaja paljastaa 5 vinkkiään täydellisiin ruokakuviin. Näillä ohjeilla onnistut!

1. Tärkeintä on ruoka

Lähde liikkeelle annoksen ulkonäöstä. Mikään kuvauskikka ei auta, jos ruoka näyttää mössöltä tai lautanen on sotkuinen ja täyteen ahdettu. Selkeä, rakenteeltaan helposti hahmotettava ja väljästi lautaselle aseteltu ruoka toimii kuvassa usein parhaiten. Esimerkiksi lohimedaljonki ja perunamuusi on selkeämpi annos kuin lautaselle lätkäisty makaronilaatikko.

Kun tavoitteena on täydellinen ruokakuva, asettele annoksen osat erikseen ja jätä lautaselle myös tyhjää tilaa. Voit halutessasi asetella ruoan vaikka lautasen toiseen reunaan tai kuvata ruoan sen valmistusastiassa, kuten uunivuoassa.

Jos käytät lautasta, niin usein keskikokoinen lautanen on paras valinta. Iso ruokalautanen näyttää kuvassa usein mahdottoman suurelta.

2. Värillä on väliä

Harmaa ruoka harvoin näyttää hyvältä sellaisenaan, joten lusikoi kaurapuurosi näyttävään kulhoon ja koristele se esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kukilla. Ruoka kuin ruoka piristyy ripauksella vihreää. Timjami, viistosti leikattu ruohosipuli tai kevätsipuli, villiyrtit, rucolan versot ja korianteri tai mintunlehdet tuovat annokseen heti sitä jotakin. Myös kukat toimivat aina. Ripottele annoksiin syötäviä kukkia ja ja vau-efekti on taattu.

3. Täydellinen ruokakuva: valoa lautaselle

Kanna lautanen ikkunan viereen tasolle tai lattialle, jotta saat kuvaan kauniin luonnonvalon. Työnnä keittiön pöytä lähelle ikkunaa ja sinulla on aina kuvauspaikka valmiina. Jos kuvaushetkellä on aivan pimeää, peli ei ole silti täysin menetetty. Voit hätätilanteessa käyttää valonlähteenä kaverin kännykän taskulamppua tai pitää päällä yhtä valaisinta.

4. Keittiöstä studioksi

Keittiön pöytä tai lattialle levitetty pellavaliina toimivat mainiosti kuvauspohjina. Alustana voi käyttää myös esimerkiksi tapetinpalaa, sanomalehteä, nättiä leikkuulautaa tai muuta puunpalaa, tarjotinta, tablettia, kartonkia tai vanhaa uunipeltiä. Älä unohda myöskään muuta rekvisiittaa annoksen ympärillä. Kokeile elävöittää kuvaa esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, kasveilla, kukilla tai kauniilla ruokailuvälineillä.

5. Suunta hakusessa

Hampurilainen tai pannukakkupino näyttävät hyviltä sivusta ja koristeellinen salaattiannos tai pizza taas päältä kuvattuna. Moni ruoka toimii hyvin päältä päin, mutta kannattaa välillä kokeilla myös sivulta ja viistosta kuvaamista. Mieti, mihin tuet kännykän: vartaloon vai liikkumattomaan tukeen, kuten kaapin reunaan?