Meidän kauppa on kiusaamisvapaa vyöhyke

Meidän kauppa on kiusaamisvapaa vyöhyke

Kaikki lähes 800 K-Marketia Hangosta Nuorgamiin ovat kiusaamisvapaita vyöhykkeitä.

Tervetuloa kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle

K-Marketeissa tehdään se, mitä välittävä aikuinen tekee ja näytetään esimerkkiä. Kiusaamisvapaa vyöhyke on paikka, jossa on aina paikalla turvallinen aikuinen, jonka puoleen voi kääntyä ja pyytää apua. MLL on K-Marketien kumppani ja tarjoaa K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja neuvomalla heitä miten toimia kiusaamistilanteissa.

Kiusaamisvapaa vyöhyke -toimintamalli sai vuonna 2022 THL:n myöntämän kansanterveyspalkinnon, joka jaetaan valtakunnallisesti merkittävästä kansanterveyden hyväksi tehdystä työstä. THL:n mukaan K-Marketien toimintamalli muistuttaa, että kiusaamiseen puuttuminen ei ole ainoastaan koulun tai kodin asia ja se osoittaa, että lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia voidaan edistää kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. K-Marketit ovat herättäneet näkyvästi yhteiskunnallista keskustelua kiusaamisen ehkäisystä ja tarjonneet muillekin mallin puuttua kiusaamiseen.

K-Market ja Kokkikartano lahjoittivat lähes 14 000 euroa Mannerheimin lastensuojeluliitolle

Kiusaamisen vastaiseen työhön tarkoitettu lahjoitussumma kerättiin syys–lokakuussa Kiusaus on nyt jeesaus -kampanjalla. Jokaisesta kampanjan aikana myydystä Kokkikartanon 650–700 g kiusaus-valmisateriasta lahjoitettiin 10 senttiä MLL:lle. Lahjoitus auttaa mahdollistamaan MLL:n tärkeää työtä jatkossakin.

“Olemme tosi iloisia tästä lahjoituksesta, joka vahvistaa mahdollisuuksiamme laaja-alaisessa kiusaamisen vastaisessa työssä. Koulutamme opettajia ja vaikutamme muun muassa tukioppilastoiminnan kautta myönteiseen kouluilmapiiriin. Kun vahvistamme lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja, tunne- ja vuorovaikutustaitoja, ryhmässä toimimisen taitoja, kaveritaitoja ja empatiaa, pyrimme siihen, ettei kukaan jäisi yksin", sanoo kouluyhteistyöstä vastaava päällikkö Paula Aalto MLL:sta.

Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

Lahjoitussumma

Mannerheimin Lastensuojeluliitto kumppanina

K-Marketien kumppanina kiusaamisvapaalla vyöhykkeellä on Mannerheimin Lastensuojeluliitto, jolla on pitkä kokemus kiusaamisen ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta sekä kiusattujen lasten ja nuorten tukemisesta. MLL on jakanut K-Market-kauppiaille ja kaupan henkilökunnalle tietoa kiusaamisesta ja käytännön neuvoja kiusaamistilanteissa toimimiseen. MLL:n työtä kiusattujen lasten ja nuorten tukemiseksi voit tukea tekemällä lahjoituksen.

  • MobilePaylla: Haluamasi summa numeroon 88382
  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti MLL numeroon 16499 (10 €)
  • Verkossa: lahjoita.mll.fi/apuakiusatuille
  • (MLL:n rahankeräyslupa RA/2020/1486, mll.fi/rahankerayslupa)

Tiesithän, että MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa lapset ja nuoret voivat käydä luottamuksellisesti keskustelua koulutetun aikuisen kanssa. Puheluun vastaa aina aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 voi soittaa maksutta ja luottamuksellisesti ma–pe 14–20 ja la–su 17–20 tai ottaa yhteyttä chatin kautta: nuortennetti.fi.