Oman kylän kauppa
Mäntsälässä tavoitteena yhteisöllinen kyläkauppa

Mäntsälässä tavoitteena yhteisöllinen kyläkauppa

Mäntsälässä K-Market Kaunismäen kauppiaat Suvi ja Mikko Pirkola tahtovat kaupallaan näkyä ja olla lähellä ihmistä.

K-Market-logo-680x50

"Kun olin nuori poika, isoja kauppoja ei ollut. Kauppiaat olivat silloin tosi aktiivisia ja tekivät paljon kyläyhteisönsä hyväksi. Niin mekin nyt haluamme tehdä. Olla näkyviä ja lähellä ihmistä. Mäntsälä on nukkumalähiö, jossa on perinteisesti ollut vähänlaisesti tapahtumia. Me järjestämme mäntsäläläisille tempauksia pitkin vuotta.

Mäntsälään on muuttanut paljon isovanhempia lastenlapsien perässä. Mietimme, miten nämä vanhemmat ihmiset voisivat tutustua tässä lähialueella oleviin muihin vanhempiin ihmisiin. Kesän ajan kaupan pihalla oli jäätelökioski, jonka edustalle järjestimme puutarhakalusteita. Siinä sitten pidimme joka tiistai seniorikahvilaa. Tarjosimme kahvit ja pullat ja usein myös jotakin suolaista, croissantteja tai pasteijoita. Pyrimme olemaan itse paikalla aina kun mahdollista, kaadoimme kahvia, jaoimme pullaa ja olimme juttukaverina. Parhaimmillaan kahveilla kävi viikoittain yli 40 senioria.

Sitten osa senioreista alkoi tulla kahveille sauvakävellen tai pyörällä, jopa toiselta puolelta kylää. Siitä saimme idean, että paikallinen kuntoklubi voisi vetää heille siinä kahvittelun ohessa seniorijumppaa. Noin 40 seniorista lähes 30 osallistui jumppaan innokkaasti.

Lapsiperheille olemme järjestäneet jo kolmena vappuna tapahtuman, jossa lapsia hauskuuttaa pelle, on poniratsatusta ja paistamme pihassa lettuja. Syksyllä järjestämme halloween-tapahtuman ja jouluna perinteisen joulukalenterin. Keväällä ennen pääsiäistä järjestämme suositun munarallin. Silloin käymme Suvin kanssa piilottamassa toistasataa muovimunaa asiakkaidemme asuntoalueille. Se, joka palauttaa munan kaupalle, saa palkinnon. Yksi vanhempi naureskeli meille, että koskaan muuten lapset eivät herää vapaaehtoisesti kuuden aikaan aamulla!

Täytyy antaa itsestään, jotta saa vastaavasti muilta itselleen. Sitä kautta ihmisiin syntyy syviä suhteita."