Rakkaus yllätti Jaanan lähikaupassa – ”Sain parasta, mitä lihatiskistä löytyi”

Rakkaus yllätti Jaanan lähikaupassa – ”Sain parasta, mitä lihatiskistä löytyi”

Piipahdus ruokaostoksilla saattaa muuttaa koko elämän. Arkiselta vaikuttava paikka voi yllättäen olla näyttämö suurille tunteille ja tuoda ihmiset muutenkin lähemmäs toisiaan.

K-Market-logo-680x50

Kauppa on muutakin kuin ostospaikka. Tämä kävi selväksi, kun K-Marketit pyysivät asiakkailtaan tosielämän tarinoita siitä, kuinka lähikauppa on heidän elämäänsä vaikuttanut ja ilahduttanut. Kauppa voi olla tuki ja turva niin tutussa arjessa kuin suurissakin elämänmuutoksissa ja toisinaan tarjota myös aivan uusia alkuja.

Hyllyjen välistä saattaa jopa löytyä rakkaus, kuten kävi Tomille Paneliasta:

Vuonna 2013 kauppaostoksia tehdessäni huomasin kauniin vaaleahiuksisen naisen, joka kulki samoilla tuotehyllyillä kuin minäkin ja aina katseidemme kohdatessa hymyili minulle ujosti. Olimme kassalla samaan aikaan, ja ilmeisesti ihastuksesta hajamielisenä hän unohti lompakkonsa. Otin lompakon ja kirjoitin nopeasti kaupan palvelupisteellä paperiin nimeni ja puhelinnumeroni sekä viestin, että soittele kaunokainen. Paperin laitoin hänen lompakkoonsa ja juoksin autolle viemään sen hänelle – 10 kuukautta myöhemmin juhlimme hääpäiväämme.

Tomin lailla rakkaus osui odottamatta myös Jaana Määtän kohdalle, jonka onni löytyi kirjaimellisesti paikalliselta lihatiskiltä. Kihlatuksi sittemmin muuttunut ihastus työskenteli ja työskentelee edelleen K-Market Ruokamestari Lapinlahden lihatiskin palvelumyyjänä.

– Sanoisinko, että sain parasta mitä tiskistä löytyi, nauraa onnellinen Määttä.

Ruukkuruusu rakkauden vauhdittajana

Suuria muutoksia elämässään kokenut Määttä muutti Pohjois-Savoon Lahdesta viime vuoden maaliskuussa, keskelle uutta ja erikoista korona-aikaa. Miesasiat eivät olleet päällimmäisenä mielessä, mutta elämä järjesti yllätyksen komean myyjän muodossa.

Kiinnostus oli molemminpuolista ja eräänä keskiviikkona noin kuukausi muutosta Jaana kutsui miehen kahville.

– Ensimmäisellä tapaamisella hän toi minulle ruukkuruusun, joka taisi sekin olla K-Marketin valikoimista, hän kertoo hymy äänessään ja sanoo Kallen huomaavaisuuden tehneen heti vaikutuksen.

Kalle ja Jaana suunnittelevat häitä kesälle 2022.

Kaksikon arvot tuntuivat kohtaavan ja treffien alkuun juttu kulki, mutta sitten jännitys otti vallan. Kumpikaan ei oikein tiennyt, miten tilanteessa olisi pitänyt edetä ja mitä yllättäen heränneillä tunteilla tehdä.

– Kalle lähtikin äkkiä kotiin ja minä painelin yhtä nopeasti koiran kanssa ulos, kertaa Määttä.

Äkillisesti päättyneen kohtaamisen jälkeen viestittely kuitenkin jatkui tiiviinä ja viikon päätteeksi pari sopi uuden tapaamisen laavulle nuotiokahveille. Seuranneen kolmen tunnin aikana kumpikin latoi korttinsa pöytään ja he päättivät katsoa, mitä yhteisestä elämästä tulisi.

– Uutena vuotena Kalle sitten polvistui eteeni ja kosi. Nyt suunnittelemme häitä kesälle 2022, Määttä kertoo tulevasta.

K-Marketlaiseen rakastunut Jaana Määttä sanoo, ettei voi toisinaan uskoa onneaan.

– Mietin usein ja puhummekin siitä, että vitsit miten hyvä tuuri oli, kun tavattiin. Että satuin muuttamaan tänne ja että koronasta huolimatta löysimme toisemme. Tuntuu siltä, että yhdessä selviämme mistä tahansa.

KM natiivi 680 x 400

Yllätys oven takana

Kauppiasvetoisista ja palveluhenkisistä K-Marketeista tulee usein paikkoja, joihin kehittyy jollain tapaa henkilökohtainen suhde ja liittyy mukavia muistoja. Jyväskyläläinen Sinikka kertoo tutustumisesta uusiin lähikauppiaisiinsa:

Muutin noin vuosi sitten uuteen kerrostaloon lähelle K-Market Kekkolantietä. Noin viikon päästä muutosta illalla soi ovikello ja oven takana oli Kekkolantien K-Marketin kauppiaspariskunta toivottamassa onnea uuteen kotiin suklaalevyn ja alennuskupongin kanssa. Tämä oli tosi kiva yllätys! Pikkukaupassa on mukava ja ystävällinen henkilökunta ja siellä on ilo käydä.

Oma kauppa auttaa usein myös poikkeuksellisissa pyynnöissä. Näin kertoo Jaana Sastamalasta:

Lapsenlapseni saapui kastettavaksi ja tarvittiin kuusi kimppua vaaleanpunaisia ruusuja. Häijään K-Marketin henkilökunta valikoi täydelliset! Juhla-aamuna kauppaan, ja siellä ruusut odottivat ämpärissä! Meille toivotettiin hyvää päivää ja saimme vielä ämpärinkin kaupan päälle. Näin meillä maalla!

Lähikauppa voi olla paljon muutakin kuin ostospaikka

Jokainen käynti lähikaupassa on oma tarinansa. Näitä K-Marketissa tapahtuneita aitoja tarinoita on kerätty roppakaupalla ympäri Suomen – ja uusia merkityksellisiä hetkiä syntyy joka päivä. Kohtaamiset oman kylän kaupassa voivat olla pieniä tai suuria, mutta niitä kaikkia yhdistää se, että K-Market on paljon muutakin kuin ruokakauppa.