Onni on isoäidin lihapullat

Onni on isoäidin lihapullat

Jo automatkalla vesi herahti kielelle, kun tiesi isoäidin lihapullien odottavan mummolassa. Neljän sukupolven ajan ovat herkulliset lihapullat tuoneet perheen samaan pöytään.

K-Market-logo-680x50

Kaarina-mummin lihapullat ovat koko perheen suosikkiruoka ja todellinen klassikko. Katso, kuinka kävi kun oli lapsenlasten, Ronjan ja Arminin, vuoro yllättää isoäiti tutulla ruokamuistolla yhdessä vanhempiensa Anin ja Johanneksen kanssa.

Lihapullat neljännessä sukupolvessa

Mummun lihapullissa on jotain erityistä. Isot, nyrkinkokoiset, lihapullat ruskeassa kastikkeessa ovat niitä ainoita oikeita lihapullia. "Lihapullat yhdistyvät aina mummulaan ja mummuun. Automatkalla jo miettii, onkoha siellä niitä ihania lihapullia", Armin kertoo isoäitinsä lihapullista.

Lihapullat ovat perheelle enemmän kuin vain ruokaa. Niihin liittyy paljon yhteisiä muistoja ja mukavia hetkiä ruokapöydän ääressä. Lihapullia tarjottiin myös perheen äidille Anille, kun hän kävi ensimmäisen kerran Johanneksen vanhemmilla 27 vuotta sitten. Lihapullien koko pääsi kuitenkin yllättämään ja viisi lihapyörykkää pyytänyt Ani joutui vaivihkaa ujuttamaan loput lihapullista Johanneksen lautaselle. "En tajunnut, että ne on nyrkin kokosia," perheen äiti Ani muistelee nauraen.

Lihapullien salainen ainesosa on perheen mukaan maun ja tunteiden liitto ja yhteistyö. "Eihän niissä mitään erityisiä aineksia ole, mutta silti ne on niin hyviä. "Isoäidin ruoka on parasta", Ronja toteaa. "Aina kun tulee mummulaan, tulee olo että ollaan siellä missä kuuluukin", Armin täydentää siskoaan.

Paluu juurille

Kaarina-isoäidin ruoanlaittofilosofia on yksinkertaisuus ja puhtaus. Lihapullareseptin Kaarina on saanut aikoinaan omalta äidiltään. Hänen lapsuudessaan lihapullat kuuluivat erityisesti sunnuntain ruokailuun. Siihen aikaan jauhelihaa ei ollut kaupoissa valmiina, vaan liha jauhettiin itse.

Arkiruokakaan ei ole arkista, kun se tehdään kunnolla ja kunnollisista raaka-aineista. Kaarina peräänkuuluttaa arvostusta omia kotimaisia raaka-aineita ja omaa ruokakulttuuria kohtaan. "Meillä on hieno ruokakulttuuri ja hyviä ruoka-aineita, ruoan aito oma maku tulee hyvin esiin, kun sitä ei sotketa liiallisilla mausteilla. Raaka-aineiden perusmaku on kaiken A ja O", Kaarina summaa.

Onnen eväitä tarjoaa lähes 800 K-Marketia ympäri Suomen.
Etsi lähin K-Market